Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.03.2008.

14:18

Krčmarevićev spisak za San Marino

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević saopštio je spisak igrača za utakmicu sa San Marinom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2009. godine. Krčmarević je izrazio žaljenje što neće moći da računa na Zorana Tošića, Milana Smiljanića i Miralema Sulejmanija, koji će istog dana, 26. marta, nastupati za seniorsku reprezentaciju Srbije na prijateljskoj utakmici sa Ukrajinom.

Selektor mlade srpske reprezentacije je, ipak, demantovao navode pojedinih medija da je u sukobu sa predvodinikom "A" nacionalnog tima Miroslavom Đukićem.

"Sukoba nije bilo, niti će ih biti. Dovoljno smo civilizovani i kulturni da ne dođemo u takvu situaciju. Samo imamo drugačija razmišljanja. Vodio sam se činjenicom da mi igramo kvalifikacionu utakmicu", rekao je Krčmarević na konferenciji za novinare.

"Đukićev stav je da je 'A' tim prioritet, sa čim se apsolutno slažem, ali bilo je situacija kada su mladi igrači putovali sa seniorima, a nisu se ni skidali u dresove. Tošić i Smiljanić nisu ni ručali sa ostatkom tima. Problem je i kada se igrači iz 'A' tima vrati u mladi. Tada glave višu nisu iste", dodao je Krčmarević.

Krčmarević je naveo i da će njegova ekipa na gostovanju San Marinu morati ne samo da pobedi protivnika, već da to učini sa što većom gol razlikom.

"I dalje smo u igri za prvo ili jedno od najbolja četiri druga mesta, tako da je svaki gol bitan... Nedostajaće nam igraci poput Sulejmanija, koji lako postižu golove, ali će zato Gojko Kačar igrati bliže špicu. Očekujem da Kačar i Stefan Babović budu perjanice ekipe", kazao je Krčmarević.

Srbija je trenutno druga na tabeli osme kvalifikacione grupe sa 11 osvojenih bodova na šest utakmica. Vodeća Belorusija je na sedam utakmica sakupila 16 bodova.

Golmani: Bojan Šaranov (Rudar, Pljevlja), Nenad Filipović (Banat, Zrenjanin).

Odbrambeni fudbaleri: Nikola Petković (Genčlerbirligi, Turska), Marko Jovanović (Partizan), Milan Vilotić (Čukarički), Ivan Obradović (Partizan), Nenad Tomović (Crvena zvezda), Gojko Kačar (Herta Berlin, Nemačka), Slobodan Rajković (PSV Ajndhoven, Holandija).

Fudbaleri sredine terena: Ivan Radovanović (Atalanta, Italija), Vladimir Bogdanović (Crvena zvezda), Nikola Gulan (Sampdorija, Italija), Predrag Pavlović (Napredak Kruševac), Ljubomir Fejsa (Hajduk Kula), Stefan Babović (Nant, Francuska), Nenad Krstičić (OFK Beograd), Nebojša Marinković, Nenad Marinković (bez angažmana).

Napadači: Filip Đorđević (Nant, Francuska), Milan Perić (Hajduk Kula).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve