Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.03.2008.

18:27

Rog želi najbolje fudbalere na OI

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Međunarodni olimpijski komitet uradiće sve da obnovi pregovore sa Međunarodnom fudbalskom federacijom kako bi na narednim Olimpijskim igrama nastupili najbolji fudbaleri sveta, izjavio je predsednik MOK-a Žak Rog. "Moj san je da na Olimpijskim igrama vidim sve svetske fudbalske zvezde, kao što je to slučaj u svim ostalim sportovima. Videćemo da li ćemo u pregovorima sa FIFA to uspeti da obezbedimo", rekao je Rog za nemački Bild.

Na olimpijskom fudbalskom turniru nastupaju igrači do 23 godine, a u svakoj reprezentaciji mogu da igraju trojica starijih fudbalera. Zbog toga su fudbalske utakmice na Olimpijskim igrama najmanje interesantno takmičenje koje ne privlači veliki broj gledalaca.

"Poslednji dogovor sa FIFA napravljen je pre 15 godina i tada je usvojeno da na Olimpijskim igrama nastupaju mlade reprezentacije, kao bi se zaštitio Svetski kup. Ja to moram da poštujem, ali u isto vreme ne mogu da prihvatim da je to rešenje za sva vremena", rekao je Rog.

Predsednik MOK-a dodao je da zna da će se njegovoj ideji protiviti i FIFA i najveći evropski klubovi, jer se Olimpijske igre uglavnom poklapaju sa početkom sezone u najjačim evropskim ligama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve