Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.03.2008.

06:24

Kopa: Sjajno veče Moline i Salasa

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Maurisio Molina bio je junak večeri u takmičenju za Kopa Libertadores. Molina je bio jedini strelac u pobedi Santosa nad meksičkom Gvadalaharom, zahvaljujući kojem je nekadašnji Peleov klub preuzeo prvo mesto u grupi 6 latinoameričke verzije Lige šampiona. U preostalim mečevima večeri ekvadorski LDU Kito, za koji je pola sata igrao Frenklin Salas, pobedio je paragvajski Libertad 2:0, a najubedljiviji je bio Kruzeiro, koji je savladao Karakas 3:0.

Mao Molina (na slici), ljubimac Zvezdinih navijača tokom polugodišnjeg boravka na Marakani, odlučio je pobednika u meču sa meksičkim Čivasima spektakularnim golom u 21. minutu, kada je sa 25 metara iskosa uputio loptu u bliži gornji ugao.

Tom pobedom on je produžio Santosovu seriju odličnih rezultata kod kuće u Kopi (11 pobeda, 22 meča bez poraza, neprekinut niz još od 1984. godine) i prekinuo niz od 10 mečeva Čivasa bez poraza u svim takmičenjima ove sezone.

Liga de Kito je takođe izbila na čelo svoje grupe posle herojske pobede nad Paragvajcima, ostvarene u finišu, iako je još od prvog poluvremena imala igrača manje.

Obe akcije počeo je Frenklin Salas, koji u Zvezdi nije dobio šansu, a mediji su ga proglasili potpunim promašajem. On je oba puta pronašao Bolanjosa, koji je asistirao, za prvi gol Urutiji, a za drugi Gerinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve