Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.03.2008.

23:47

Fener sa penala do četvrtfinala

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golman Volkan Demirel prešao je put od tragičara do heroja i odveo Fenerbahče u četvrtfinale Lige šampiona. Volkan je lošim odbranama omogućio Sevilji da u regularnom toku pobedi rezultatom 3:2, ali je u penal-seriji zaustavio tri udarca domaćina i omogućio žuto-plavima prvo četvrtfinale u istoriji. Oba srpska fudbalera, Kežman i Dragutinović, igrala su dobro i realizovala penale.

Meč na Pishuanu počeo je dramatično: posle devet minuta Sevilja je imala i više od potrebnog gola prednosti, jer su mrežu gostiju pogodili Dani Alveš i Keita. Alveš je gol dao iz slobodnog udarca sa 25 metara, a Keita sa još veće udaljenosti, uz solidnu pomoć Demirela.

Dejvid je bio Fenerov junak u regularnom toku, jer je postigao oba gola, prvi u 20. minutu, posle Aleksovog kornera

Krajem prvog poluvremena Kanute je vratio Sevilji plus dva, iako ih je i rezultat 2:1 vodio u sledeću rundu. Reprezentativac Malija primio je Alvešov centaršut na grudi i smestio je u mrežu.

Drama je počela u 79. minutu, kada je Aleks poslao centaršut, na koji naleće Dejvid, koji prima loptu, šutira u stativu, prvi priskače i ispavlja se, izjednačivši ukupni rezultat na 5:5 8posl eistanbulskih 3:2 za Fener).

Usledili su produžeci, tokom kojih golova nije bilo, pa su počeli penali.

U prvoj seriji precizni su bili Kanute i Vederson, u drugoj golmani brane Eskideu i Eduu, a u trećoj pogađaju Drahgutinović i Aurelio.

Tada na scenu stupa Demirel, koji brani još dva penala, najpre Mareski, a onda i dvostrukom asistentu Alvešu. Između ta dva neuspešna udarca svoj penal rutinski je iskoristio Mateja Kežman, koji je tako overio plasman svog tima u četvrtfinale.

Sančes Pishuan je drugi put u istoriji bio mesto neuspeha jednog španskog kluba sa bele tačke, jer je na njemu 1986. Steaua osvojila titulu šampiona Evrope, boljim izvođenjem penala protiv Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve