Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.03.2008.

23:24

Arsenal blistao u Milanu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Evrope ispao je četvrti put uzastopno u osmini finala Lige šampiona! Arsenal je na San Siru deklasirao Milan, ali je do samog finiša strepeo za prolaz, pre nego što je Fabregas sa 25 metara u 84. minutu doneo „Tobdžijama“ prednost. U 89. minutu Milaniste je dotukao Adebajor na asistenciju Tija Volkota. Pre toga londonski klub je propustio niz sjajnih prilika, a domaćin je retko ozbiljno ugrožavao Manuela Almuniju.

Milan je bio opasniji tim na samom startu, kada je Maldinijev udarac sa linije izbio Fabregas, a Pato šutirao mlitavo iz izgledne pozicije.

Katalonac Fabregas je kandidaturu za igrača utakmice pojačao pogodivši prečku u 33. minutu, samo stotinak sekundi pošto je austrijski sudija Konrad Plauc kartonom kaznio Hleba zato što je pao na ivici šesnaesterca. Usporeni snimak jasno je pokazao da je Belorus fauliran odmah izvan kaznenog prostora.

Milan je u prvom poluvremenu neočekivano često gubio lopte, ali je u drugom delovao totalno izgubljeno. Najpre je Senderos ostavljen na petercu, ali je šutirao u Željka Kalca. Zatim je pirlo poklonio loptu Adebajoru u svojoj trećini terena, Togoanac je poslužio Ebuea, koji promašuje iz odlične pozicije.

Retke prilike Milan je imao iz prekida, pa je Pirlo opasno šutirao iz slobodnog udarca. Na drugoj strani Volkot je ušao umesto Ebuea, najavljujući totalnu ofanzivu Arsenala. Usledila je serija šansi pred golom koji brani Željko Kalac, a u jednom trenutku Australijanac je leteo kroz šesnaesterac dok se lopta kretala od igrača do igrača Arsenala, ali gola ni tada nije bilo.

Malo ko u tom trenutku nije bio ubeđen da će Milan ponovo nekako doći do pobede, ali je sâm Karlo Ančeloti podmetnuo nogu svom timu ubacivši bezopasnog đilardina umesto Pipa Inzagija.

A onda, u 84. minutu, šok za većinu prisutnih na San Siru – kada šanse iz boljih situacija nisu korišćene Fabregas je pokušao udarcem sa 25 metara, Kalac ostaje kratak i Milan je u nokautu.

Od tog trenutka dileme više nije ni bilo, Milanu su trebala dva gola, ali je Vengerova ekipa imala vremena i da dotuče rivala: igrao se 90. minut kada je Volkot primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora i uputio odličan centaršut, a Adebajoru je ostalo da se rutinski upiše u strelce u ovogodišnjoj Ligi šampiona.

Milan je prvi put posle 11 utakmica izgubio kod kuće od engleskog kluba, ali je Arsenal peti put uzastopno u dvomečima izbacio Italijane. Arsenal je na 11 od prethodnih 16 evro-gostovanja ostai nesavladan. Prethodni put je Milan izgubio revanš kod kuće u Kupu ili Ligi šampiona još 1979. godine.

Rekorder Maldini završio je evropsku karijeru sa 172 utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve