Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.03.2008.

22:32

Šalke brani 1:0 u Portugalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Porta Žezualdo Fereira samouveren je da će prednost domaćeg terena biti ključna i dovoljna da bi se nadoknadio minus od 1:0 iz prve utakmice protiv Šalkea i obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Na Aufšalke Areni jedina razlika dva tima bio je pogodak Kevina Kuranjija pre dve nedelje, iako je Lisandro Lopes propustio nekoliko izglednih prilika.

"Ima da se igra još 90 minuta. Oni imaju prednost, ali mi imamo jasan plan i dobro znamo šta treba da radimo. To je u ovom trenutku najbitniji meč za nas, ali u sredini nekoliko važnih duela. Imamo 23 igrača spremnih da igraju i moramo da iskoristimo sve naše prednosti", istakao je 61-godišnji Fereira, nekadašnji trener Brage.

Porto je blistao na stadionu Dragao, gde je u grupi ostvario dve pobede i jedan remi u tri duela. Prošlog vikenda u portugalskom šampionatu Porto je odigrao bez golova protiv Boavište.

Šalke na drugoj strani u Portugal stižu sa tri vezana poraza u Bundesligi, poslednji u nizu prošlog vikenda od Bajerna kod kuće. To je najlošija serija od januara 2006. godine kada je Mirko Slomka postavljen za trenera Šalkea.

"Igrali smo dobro u prvoj utakmici. Mogli smo da postignemo i dva gola. Ukoliko uspemo da damo gol u Portu, biće to sjajna situacija za nas , jer onda protivnik mora da da tri gola. Pobeda od 1:0 je bolja nego ona od 2:1. Mislim da će Porto ući zatvorenije u duel, biće strpljivi, tako da mislim da su šanse 50-50", rekao je Slomka.

Prvi meč Šalkea i Porta završen je pobedom nemačke ekipe sa 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve