Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.02.2008.

01:02

Liverpul - Inter (B92, 20.40)

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Derbi prvog dana osmine finala igra se na Enfildu. Liverpul, petostruki prvak kontinenta i prošlogodišnji finalista Lige šampiona, dočekuje ekipu Intera, dva puta šampiona Evrope i prvaka Italije. Liverpul i Inter, šestoplasirani i sedmoplasirani tim na 'večitoj tabeli' evropskih kupova sreli su se samo jednom, 1965. godine u polufinalu Kupa šampiona. Plavo-crni su bili uspešniji, a te sezone osvojili su titulu prvaka Evrope. Utakmica u Liverpulu počinje u 20 časova i 40 minuta uz direktan prenos na televiziji B92.

Rafael Benites pozvao je navijače Liverpula da ekipu podrže u utakmici sa Interom u osmini finala Lige šampiona. Posle neuspeha u takmičenjima na Ostrvu fudbaleri petostrukog prvaka Evrope pripremaju se za duel sa Interom iz milana u osmini finala Lige šampiona.

A Evropa je jedina nada za Liverpul i Benitesa. U prvenstvu zaostaju 19 bodova za vodećim Arsenalom, iz FA Kupa ih je izbacio Barnsli a Španac koji je i dalje ‘u sedlu’ poziva navijače i pokušava da ih odobrovolji.

Znamo da oni moraju da stanu iza nas jer to uvek rade. Kada imate pesmu koja kaže ‘nikada nećeš ostati sam’ to nešto znači,” rekao je Benites, “Igrači veruju u sebe i znaju da je ovo drugo takmičenje. Pokušaćemo da pobedimo i siguran sam da to možemo. Prosto, to je jedini način da promenimo stvari. Inter nema puno slabosti i neće biti lako pronaći ih ali pokušaćemo da iskoristimo kvalitet koji ima ovaj tim.”

Kapiten Stiven Džerard se vraća u tim zajedno sa odmornim golmanom Rejnom ali je Fernando Tores povređen i, najverovatnije, neće biti u konkurenciji za tim. Voronjin i Ager su svakako povređeni i na njih Benites ne računa.

Prvak Italije dolazi posle još jedne pobede u Seriji A, nad Livornom, 2:0. To je bila 29. utkamica u kojoj Manćinijev tim nije izgubio (od prvog kola Lige šampiona u Istanbulu), a prednost u italijanskom prvenstvu već je veoma velika, 11 bodova.

Iako redovno pobeđujemo u ligi to i dalje nije dovoljno. Želimo da napredujemo, hoćemo uspeh u Ligi šampiona, to je svima najozbiljniji cilj,” kaže Manćini, “Znamo da je put do uspeha dug ali i znamo šta želimo. Stadion na kojem se igra je deo istorije fudbala, bilo bi zaista sjajno doći i pobediti.”

Manćini je svestan koliko je ‘ranjeni’ Liverpul opasan.

Znam da su u prvenstvu nešto slabiji, ali to znači da će ‘sve karte baciti’ na Ligu šampiona’. Zbog toga su još opasniji, moraćemo da budemo pažljivi. Igrati ovde, na takvom stadionu… nije lako, alo uspemo da pobedimo to će biti zaista poseban uspeh."

Ključni igrač tima Ibrahimović i Burdiso su ponovo u ekipi posle odrađene susepnzije, Sesar je kažnjen a himenes povređen. Vijera nije potpuno spreman ali se očekuje da će biti u timu kao i Luiš Figo koji je protiv Livorna prvi put izašao na teren posle preloma potkolenice u novembru.

Utakmicu na Enfildu sudi Belgijanac De Bleker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve