Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.02.2008.

16:32

Siti pobedio na Old Trafordu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Mančester Sitija ponovo su šokirali gradskog rivala, u meču kojim je obeležena pedeseta godišnjica minhenske tragedije. Posle minimalnog trijumfa u septembru Siti je ovog puta na Old Trafordu pobedio Mančester Junajted rezultatom 2:1. Taj rezultat omogućava Arsenalu da eventualnom pobedom nad Blekburnom u ponedeljak stekne čak pet bodova prednosti. "Tobdžijama" na ruku ide i remi bez golova u duelu Čelsija i Liverpula.

Ako je u prvom gradskom derbiju sezone pobeda "Građana" jedinim udarcem na gol bila nezaslužena, ovog puta je trijumf Eriksonove taktike sasvim logična posledica zbivanja na terenu.

Od samog početka "neboplavi" su igrali oprezno i sa zgusnutom odbranom, za koju domaćin jednostavno nije imao rešenje. Jedan od uzroka treba tražiti u suspenziji Vejna Runija, ali i u Fergusonovoj pogtrešnoj postavci igre, u kojoj je bez ijednog tipičnog napadača pokušavao da sruši otpor rivala.

Oba gola gosti su postigli pre poluvremena – u 24. minutu je Petrov poslao sjajan pâs, van der Sar je zaustavio pokušaj Ajrlenda, ali je Vasel iz dva pokušaja ubacio loptu u mrežu. U 45. minutu ponovo je Bugarin odradio pola posla, a na debiju za novi klub precizan je bio Bendžani.

Pre i posle toga Junajted je pritiskao i propuštao šanse, a Siti opasno pretio iz brojnih kontranapada.

U 90. minutu ipak stiže drama, jer je Majkl Karik inicijativu svog tima pretvorio u gol udarcem sa 16 metara. Ipak, meč je potrajao još samo šezdesetak sekundi, pa je Siti pobedio na Old Trafordu prvi put posle 1974, kada je njihov trijumf izbacio Junajted iz lige.

Pre utakmice održan je minut ćutanja poginulima u minhenskoj tragediji, a uprkos strahu medija, nijedan od preko 76 hiljada navijača nije se ponašao nepristojno u tom periodu.

Čelsi i Liverpul su nastavili tradiciju izjednačenih duela sa malo golova.

Meč na Stamford Bridžu doneo je žestoku borbu na sredini terena, ali prilika gotovo da i nije bilo. Liverpul je bio nešto bolji, a njihova najbolja šansa viđena je u 18. minutu, kada je posle akcije sa Riseom i Babelom Krauč šutirao pored gola.

Sličan ishod imala je situacija iz 82. minuta, kada je Ešli Kol poslao loptu za Balaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve