Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.02.2008.

17:13

UEFA: "FSS ne može da bude kažnjen"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Direktor Evropske fudbalske asocijacije za komunikacije Vilijam Geljard izjavio je danas agenciji Beta da Fudbalski savez Srbije ne može biti kažnjen zbog hapšenja svog potpredsednika Dragana Džajića. "To je individualan slučaj koji nema veze sa njegovom fukcijom u Fudbalskom savezu Srbije, pa UEFA nema razloga da reaguje", kazao je Geljard agenciji Beta u telefonskoj izjavi.

UEFA zabranjuje da vlast utiče na upravljanje nacionalnim savezima i u slučaju da tako nešto utvrdi, može da supenduje sve nacionalne selekcije iz svih međunarodnih takmičenja.

Gejar je naveo i da UEFA nema pravo da proverava i odobrava transfere igrača, već to pravo ima isključivo Svetska fudbalska federacija, pa samim tim nije bilo ni potrebe da bude obaveštena o hapšenju Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, trojice bivših funkcionera Zvezde.

Policija je ranije tokom dana saopštila da Džajića, Cvetkovića i Marinkovića sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i za falsifikovanje službenih dokumenata, a oko slučaja transfera Gorana Drulića iz Crvene zvezde u Saragosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve