Nova vest
Fudbal

Petak, 01.02.2008.

13:10

Vojvodini preti izbacivanje

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

U Zajednici Super lige tvrde da su zatečeni hapšenjima predsednika Vojvodine Ratka Butorovića, sudija Jeknića, Kašanskog i Kovačića, kao i direktora SC „Vojvodina“ zbog nameštanja utakmica. Prema propisima, ukoliko se nameštanje utakmica dokaže, Vojvodini preti izbacivanje u niži rang takmičenja. Generalni sekretar Super lige Miodrag Janković istakao je da Zajednica ne može da reaguje dok se ne završi policijska istraga i sud ne donese konačnu presudu.

Niko ne može očekivati od Zajednice Super lige da reaguje, pre nego što policija i sudski organi završe posao. Policijska istraga je u toku i nemamo trenutno informaciju dokle će ona trajati. U svakom slučaju reagovaćemo kada budemo imali potpune informacije vezane za ovaj slučaj“, rekao je Janković.

Janković je istakao da će o kaznama da se raspravlja samo ako krivica bude bila dokazana.

Prvo, niko ne može biti kažnjen dok se ne dokaže krivica. Drugo, disciplinski sudija Zajednice Super lige Nikola Latinović ne može da povede postupak protiv Vojvodine dok ne bude imao sigurne dokaze da je bilo nameštanja utakmice u Lučanima. Vojvodina će se takmičiti i raditi normalno dok se ne dokaže suprotno Ukoliko istraga pokaže da je bilo nameštanja, Novosađani će biti izbačeni iz lige“.

Maksimalna kazna je izbacivanje u dva ranga niži stepen.

Ukoliko Vojvodina bude bila izbačena, a u tom momentu je odigrano manje od 75 odsto prvenstva, rezultati novosadskog kluba biće poništeni. Ako se to desi kasnije, rezultati ostaju na snazi, a preostale utakmice do kraja sezone biće registrovane službenim rezultatom 3:0 za protivnika Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve