Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.01.2008.

20:43

KAN: Tunis i Angola u četvrtfinalu

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbalske reprezentacije Tunisa i Angole poslednji su učesnici četvrtfinala Kupa afričkih nacija. U poslednjem kolu grupe D, Tunis i Angola igrali su bez golova, a nerešeno je bilo i u meču Senegal – Južna Afrika (1:1). Tunis će u četvrtfinalu igrati protiv Kameruna, a Angola će prolaz u polufinale potražiti u duelu sa Egiptom.

I Tunis i Angola znali su pred poslednje kolo da će im bod biti dovoljan, pa krajnji rezultat meča ne iznenađuje.

Prvo poluvreme bilo je otvoreno, i obe ekipe imale su svoje prilike za gol, ali je tokom drugih 45 minuta bilo mnogo manje prilika. Amin Čermiti imao je najbolju priliku za Tunis u 20. minutu, ali je sa samo nekoliko metara šutirao pored gola.

U 35. minutu Angola je uzvratila, ali je Ze Kalanga posle odličnog prodora traljavo šutirao i Hamdi Kasraui je ukrotio njegov pokušaj.

U drugom delu jedina ozbiljna situacija viđena je u 58. minutu kada je golman Tunisa odlično odbranio dobar pokušaj nove akvizicije Mančester Junajteda Manuča.

Drugi meč grupe doneo je manje kalkulacija, puno prilika, i golove. Povela je Južna Afrika u 14. minutu. Strelac je bio Van Herden posle odličnog centaršuta Modisea. Konačnih 1:1 postavljeno je u prvom poluvremenu, pošto je napadač Vest Hema Anri Kamara u 38. minutu postigao gol posle lepe asistencije Mokoene.

Parovi četvrtfinala Kupa afričkih nacija:

Gana – Nigerija
Gvineja – Obala Slonovače
Tunis – Kamerun
Egipat – Angola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve