Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.01.2008.

02:42

Poraz Milana, remi na Đuzepe Meaci

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Milana poraženi su u gostima od Atalante, sa 2:1, u odloženoj utakmici italijanske Serije A. Ekipa iz Bergama stigla je tako do šeste pozicije na tabeli, sa 25 bodova, dok Milan, nakon petog poraza, ostaje na 24 boda. Utakmica je odigrana pred praznim tribinama, pošto je prvobitno odložena zbog nereda navijača u novembru.

Evropski šampion je prvi poveo, u 16. minutu, kada je Doni sproveo loptu u sopstveni gol posle voleja Gatuza. Zatim je Pato propustio sjajnu šansu pred golom Atalante, pre nego što je Langela prevario odbranu Milana i izjedanačio, tri minuta pre pauze.

Gol za pobedu domaćeg tima postigao je Tisone na asistenciju Simonea Inzagija, u 68. minutu. Isti igrač pogodio je nakon toga prečku sa ivice šesnaesterca, a odlične šanse za izjednačenje propustili su Ronaldo i Sedorf.

Milan je tako sve dalje od plasmana među četiri najbolje ekipe koji vodi u Ligu šampiona. “Rosoneri” zaostaju 25 bodova za liderom prvenstva Interom, ali i dalje imaju dve utakmice manje.

Sa druge strane, prva pobeda u poslednjih 5 utakmica donela je Atalanti plasman na šestu poziciju, ispred Sampdorije, Đenove i Palerma.

U sredu su odigrane i tri utakmice četvrtfinala Kupa Italije.

Juventus je golovima Del Pjera i Bumsonga u finišu izborio remi protiv Intera, u Milanu, 2:2. Prethodno je Kruz dva puta zatresao mrežu gostiju, u 54. i 74. minutu. Tim Roberta Manćinija je skoro ceo meč igrao sa 10 igrača, nakon direktnog crvenog kartona za Burdisa, zbog prekršaja nad Del Pjerom u 8. minutu.

U ostalim četvrtfinalnim susretima, Sampdorija i Roma su odigrali nerešeno, 1:1. Domaći su poveli predivnim golom Ziglera sjajnim udarcem van šesnaesterca u 62. minutu, da bi samo nekoliko minuta kasnije izjednačio Mirko Vučinić, na asistenciju Mansinija.

Sa druge strane, Udineze je preokrenuo protiv Katanije za pobedu od 3:2. U preostalom četvrtfinalu u četvrtak igraju Lacio i Fjorentina.

Revanš mečevi na programu su sledeće nedelje.

Odigrani su i dva meča u španskom Kupu Kralja. Prošlogodišnji finalista Hetafe je savladao Maljorku, sa 1:0, dok je Valensija, golom Silve, slavila protiv Atletiko Madrida, 1:0.

Ostali mečevi igraju se u četvrtak. Sastaju se Viljareal i Barselona, odnosno Rasing iz Santandera i Atletik Bilbao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve