Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.01.2008.

21:01

KAN: Dva remija u grupi D

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbalske reprezentacije Tunisa i Senegala igrale su nerešeno, 2:2, u prvom meču grupe D na Afričkom kupu nacija koji se održava u Gani. U drugoj utakmici grupe Južna Afrika i Angola odigrali su takođe bez pobednika - 1:1.

Senegal je dobro počeo meč i imao je prve šanse preko El Hađi Dijufa i Mahamadu Dijare, ali su Tunižani uspeli da se odbrane i da povedu posle samo devet minuta. Strelac prvog gola bio je Isam Joma posle duplog pasa sa Bekrijem.

Posle vodećeg gola Tunižana, usledio je veliki pritisak Senegalaca, a najbliži izjednačenju bio je Mamadu Nijang u 23. minutu. Izjednačenje je ipak stiglo u prvom poluvremenu, i to u drugom minutu nadoknade.

Žaidi nije uspeo da zaustavi dodavanje do Bajal Sala koji je to iskoristio, i smirenim udarcem savladao golmana Kasrauija za 1:1.

Senegalci su u drugi deo ušli sa psihološkom prednošću, i nakon promašaja Dijufa, Kamare i Nijanga, vođstvo je stiglo u 66. minutu. Strelac je bio Dijamansi Kamara posle kornera i velike gužve u šesnaestercu Tunisa.

Činilo se tada da bodovi sigurno idu Senegalu, ali su Tunižani uspeli da izvuku bod, sjajnim golom Trauija u 82. minutu. Traui je potpuno iznenadio golmana Silvu, i odličnim udarcem sa oko 25 metara poslao loptu u gornji desni ugao Senegala za konačnih 2:2.

Duel Angole i Južne Adfrike protekao je u mnogo manje uzbuđenja. Angola je povela u 29. minutu golom Manuča, a Južnoafrikanci su do boda došli tri minuta pre kraja preko Van Herdena.

Rezultati:

Tunis - Senegal 2:2
Južna Afrika - Angola 1:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve