Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.01.2008.

23:05

Čelsi u finalu sa Totenhemom

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Londonski Čelsi je u revanš-meču polufinala Karling kupa savladao Everton sa 1-0, i tako obezbedio prolaz u finale, nakon pobede na domaćem terenu od 2-1. U utakmici obeleženoj ravnopravnom i mirnom igrom bez prave inicijative, jedini gol za gostujući tim postigao je Džo Kol u 69. minutu nakon odlične asistencije Malude. Čelsiju će u finalu, koje se igra 24. februara na Vembliju, protivnik biti Totenhem, koji je u utorak deklasirao Arsenal sa 5-1.

Čelsi je meč počeo sa nešto izmenjenim timom, dok je Everton počeo utakmicu sa svim raspoloživim snagama. Prvo poluvreme proteklo je bez pravih šansi za oba tima. Osim nekoliko slobodnih udaraca Čelsija, i blage dominacije pred kraj poluvremena, koje je obeležilo povlačenje Evertona u sopstveni šesnaesterac, ništa bitno se na terenu nije dogodilo.

Drugo poluvreme obeležila je dominacija Čelsija, kao i apatična igra Evertona bez ikakve inicijative, čak i podrška sa tribina. Nakon što Anelka nije uspeo da zabeleži i svoj prvi gol za Čelsi, pogodivši prečku na samom početku drugog poluvremena, trud se gostujućim fudbalerima isplatio u 69. minutu, kada je Džo Kol odlično šutirao nakon asistencije Malude, koji se gotovo sam našao na sredini terena.

Do kraja meča situacija se nije bitnije promenila, pa je tako Čelsi zasluženo došao do svog treće finala u poslednje četiri godine. Oni su takođe prošlogodišnji pobednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve