Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.01.2008.

22:04

Barli novi selektor Škotske

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Škotska Fudbalska Asocijacija imenovaće menadžera Sautemptona Džordža Barlija za novog selektora, prenose mediji. Pregovori sa pedesetjednogodišnjim trenerom su u završnoj fazi. Barnli se pre pregovora našao na listi od četiri glavna kandidata, uz Tomija Barnsa, Marka Mekgija i Grejema Sounsa. On će na klupi Škotske naslediti Aleksa Mekliša, koji je u novembru napustio mesto selektora da bi postao trener Birmingema. "Bilo je teško, ali sada smo izabrali glavnog kandidata", izjavio je Džordž Pit, predsednik ŠFA.

Bivši selektor Škotske Kreg Braun podržava dovođenje Barlija na mesto novog trenera: "Njegova biografija je odlična, ali najbolje kod njega je odnos sa igračima. On ume da izvuče najbolje iz svakoga. Ipak, Aleks Mekliš je imao odličan skor, sedam pobeda u deset reprezentativnih mečeva, tako da će Barli morati dobro da radi da ispuni očekivanja"

Barli je iskusan trener, i do sada je vodio Eir, Kolčester, Ipsvič, Harts i Derbi.

Sa Ipsvičom je uspeo da stigne čak do petog mesta u Premijer ligi 2001. godine.

Škotska se nije kvalifikovala za veliko tamičenje još od učešća na Svetskom prvenstvu 1998.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve