Nova vest
Fudbal

Petak, 18.01.2008.

22:20

Gojko Kačar, definitvno, u Herti

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Gojko Kačar karijeru nastavlja u berlinskoj Herti. Mladi reprezentativac Srbije, uprava novosadskog kluba i predstavnici nemačkog Bundesligaša dogovorili su se o uslovima saradnje, Kačar je potpisao ugovor koji važi do 2012. godine, nije zvanično objavljeno koliko će Kačar zarađivati, a vrednost obeštećenja je, navodno, tri miliona evra.

Kačar je rođen 26. januara 1987. godine, počeo je da igra fudbal u Školi fudbala Radivoja Radosava, a potom je prošao sve kategorije FK Vojvodina. Mediji su spekulisali o mogućnosti da ove zime pređe u moskovski Dinamo, Crvena zvezda nudila je 2,6 miliona evra za njega i Ranka Despotovića ali je predsednik Vojvodine Ratko Butorović odlučio da odbije takvu ponudu i ostane pri stavu da beogradskim klubovima neće prodavati igrače.

Novosađani su u ovom prelaznom roku ostali bez trojice startera, Kahriman se preselio u turki Konjaspor, Despotović u Rapid iz Bukurešta.

Najvažnije je da su sve strane zadovoljne,“ kaže za ’Sport’ od subote Butorović, „Otišao je i Kačar, ali naše ambicije su ostale iste. Tvrdim da ćemo se ravnopravno boriti za titulu, a vreme će sve pokazati. Sve to je rezultat ozbiljnog timskog rada, jer Vojvodina nije jedan čovek, niti tim zavisi od tri-četiri igrača. Ne kažem da se neće osetiti nedostatak Kačara, Despotovića i Kahrimana, ali budite uvereni da ćemo to nadoknaditi.“

’Sport’ piše da će iz Herte u Vojvodinu trojica igrača, dvojica Nigerijaca i jedan Brazilac. Na spisku igrača berlinskog kluba je samo jedan fudbaler iz Nigerije, Okoronkvo, i Ede koji ima i nemački pasoš.

Brazilaca je više, prethodne jeseni za prvu ekipu Herte licencirani su bili Žilberto, Andre Lima, Lusio, Rafael i Mineiro.

O novim igračima, odlučiće trener Ivica Brzić,“ kaže Butorović, „Ali, oni ne dolaze na probu, verujemo Berlincima.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve