Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.01.2008.

23:12

Čelsi sa desetoricom dobio Everton

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Fudbaleri Čelsija pobedili su Everton sa 2:1 u prvoj utakmici polufinala Karling kupa, iako su od 56. minuta igrali sa igračem manje. Džon Obi Mikel isključen je zbog oštrog starta na Filipu Nevilu. Junak meča bio je Šon Rajt Filips, koji je postigao vodeći gol za Čelsi, a u 92. minutu je "primorao" Leskota da postigne auto gol i donese Čelsiju pobedu. Šansu da se iskupi Leskot je propustio u 94. minutu, kada je sam izbio pred Ilarija, ali nije uspeo da ga savlada.

Čelsi je u meč ušao znatno oslabljen, bez čak devet prvotimaca, zbog povreda, suspenzija i učešća na Kupu afričkih nacija.

Do 27. minuta meč je bio izjednačen, a onda je, do tada veoma čvrsta odbrana Evertona, ostavila samog Rajt Filipsa na levoj strani šesnaesterca. Omaleni krilni igrač je sjajno šutirao u desni ugao gola Evertona, pogodio stativu i lopta se odbila u mrežu.

U 56. minutu isključen je Obi Mikel i tada je Everton preuzeo kontrolu nad utakmicom. Samo 12 minuta kasnije, klub iz Liverpula iskoristio je brojčanu prednost. Loptu nabačenu sa leve strane golman Ilario je promašio u skoku, ona se odbila od nekoliko igrača i pala ispred Jakubua, koji ju je sjajnim volejom poslao pod prečku gola Čelsija.

Čelsi je i sa igračem manje želeo do pobede, i to im je uspelo u nadoknadi vremena. Lopta je sa leve strane ubačena u šesnaesterac i išla je pravo na Leskota, na koga je naskočio Rajt Filips, lopta je pogodila odbrambenog igrača Evertona u lice i savladala Hauarda.

Samo dva minuta kasnije, Leskot je bio u velikoj prilici da izjednači, ali nije dobro primio loptu iako je bio sam pred Ilariom, koji je uspeo da odbrani njegov udarac.

U drugom polufinalu u sredu sastaju se Totenhem i Arsenal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve