Nova vest
Fudbal

Subota, 22.12.2007.

17:30

B92: Jokanović trener Partizana!!!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novi trener fudbalera Partizana nije Vladimir Vermezović, ni Iiija Petković, već nekadašnji as kluba iz Humske i reprezentativac, Slaviša Jokanović, saznaje B92!!! UO kluba trebalo bi da verifikuje njegovo postavljenje u utorak, ali Jokanović je kako saznajemo, jedino ime koje će biti pred upravnim odborom, što znači da ga samo formalnost deli od klupe kluba.

Jokanović je u bogatoj karijeri Igrao između ostalog za Vojvodinu, Partizan, Real Ovijedo, Deportivo La Korunju, Tenerife, Čelsi i Mursiju. Za jugoslovensku reprezentaciju nastupao je 64 puta (i postigao 10 golova) po čemu je osmi igrač svih vremena u istoriji našeg fudbala.

Slaviša Jokanović je po završetku igračke karijere ostao da živi u Madridu sa porodicom. Ivan Tomić u izjavi za B92 potvrdio je da je Jokanović korak od klupe kluba:

"On je i ranije razmišljao o trenerskom poslu, još dok je bio igrač. Mislimo da je on dobro rešenje za naš klub. Nas trojica smo bliski godinama i po načinu razmišljanja i verujem da je on odlično rešenje. Ima i A i B trenersku licencu, tako da ne postoji prepreka da sedne klupu" rekao je Tomić.

Zanimljivo je da je u četvrtak predsednik Partizana Tomislav Karadžić najavio da će dan kasnije za "crno-bele" početi da radi Slaviša Jokanović i da će njegov resor biti "odnosi sa fudbalskim organizacijama i klubovima u zemlji i inostranstvu." Time bi pojačao operativni deo kluba u kojem su njegovi bivši saigrači Ivan Tomić i Gordan Petrić. Karadžić je tada najavio i da će Jokanović "odmah biti uključen u izbor novog trenera." Očigledno da je na prvom sastanku Jokanović ostavio odličan utisak na Upravu kluba i da je procena svih da je on prvi (i pravi) izbor za naslednika Miroslava Đukića na kormilu jesenjeg prvaka Meridian Superlige.

Kako saznajemo u stručnom štabu Slaviše Jokanovića trebalo bi da se nadju takodje bivši fudbaleri Partizana: Goran Stevanović, Goran Pandurović i Vuk Rašović.

Čelnici Partizana ponudili su Jokanoviću mesto trenera još sredinom nedelje, ali je prema našim saznanjima, sada već izvesno novi trener lidera MSL razmišljao nekoliko dana i "prelomio" u subotu popodne, posle konsultacija sa nekoliko velikih trenera koji su ga ohrabrili u nameri da sedne na klupu Partizana...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve