Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.12.2007.

21:30

Žreb za Ligu šampiona (TV B92, 12h)

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Prva faza takmičenja u Ligi šampiona završena je prošle nedelje, a timovi koji su obezbedili plasman u nokaut fazu saznaće u petak imena narednih protivnika. Žreb za osminu finala elitnog evropskog takmičenja održaće se u sedištu Evropske fudbalske unije u švajcarskom Nionu od 12 časova, uz direktan prenos na TV B92.

Žreb će biti poludirigovan, a ekipe su podeljene u dve grupe.

Status nosioca imaće pobednici grupa: Milan, Barselona, Inter, Real Madrid, Čelsi, Mančester Junajted, Porto i Sevilja.

U grupi nepovlašćenih ekipa naći će se drugoplasirani timovi iz prve faze takmičenja: Liverpul, Arsenal, Lion, Roma, Seltik, Šalke, Olimpijakos, Fenerbahče.

Povlašćeni klubovi, zatim klubovi iz iste zemlje, i oni koji su u prvoj fazi igrali u istoj grupi neće moći da se sastanu u osmini finala. Takođe je unapred određeno da nepovlašćeni timovi prvu utakmicu igraju na domaćem terenu.

Najviše timova imaće Engleska, pošto su sva četiri predstavnika Premijer lige (Čelsi, Mančester Junajted, Liverpul, Arsenal) prošla u osminu finala. Po tri tima imaće Italija (Milan, Inter, Roma) i Španija (Barselona, Real Madrid, Sevilja), dok će po jednog predstavnika imati Nemačka (Šalke), Francuska (Lion), Portugal (Porto), Grčka (Olimpijakos), Škotska (Seltik) i Turska (Fenerbahče).

Mečevi osmine finala Lige šampiona zakazani su za 19. i 20. februar, dok su revanš mečevi na programu 4. i 5. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve