Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.12.2007.

14:28

Stručni odbor: Đukić, jednoglasno

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je predložio dosadašnjeg trenera Partizana Miroslava Đukića za selektora reprezentacije Srbije. Sastanku nije prisustvovao predsednik tog tela Ljupko Petrović, koji je ranije javno izrazio svoje neslaganje sa predlogom da Đukić vodi nacionalni tim. Konačnu odluku o imenovanju selektora treba da donese Izvršni odbor FSS na sednici koja je zakazana za 24. januar. Sa Đukićem će prethodno razgovarati članovi petočlane Komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Stručni odbor raspravljao je o još dvojici kandidata, ali njihova imena nisu objavljena.

Srbija je bez selektora od početka decembra, kada Havijeru Klementeu nije produžen ugovor.

Đukić je u sredu napustio klupu Partizana uz obrazloženje da mu druga ponuda koju ima pruža preveliki izazov.

On je u prvoj polovini 2007. predvodio mladu reprezentaciju Srbije do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu.

Potpredsednik Stručnog odbora FSS Mihajlo Ivanović je po završetku sastanka izjavio:

"Ispoštovali smo hronološki redosled poteza i najpre smo postavili kriterijume. Želja nam je bila da, kao profesionalci, jednom formiramo prioritete i kriterijume i da ih kao takve možemo koristiti i u budućnosti, a ne samo ovom prilikom. Posle toga, u otvorenom i stručnom dijalogu, došli smo do liste od tri imena. Uzimajući sve u obzir, jednoglasnu podršku smo ukazali Miroslavu Đukiću i on je za nas najbolji kandidat. Naglašavam da je naša uloga da predlažemo kandidata za selektora, a odluka je na članovima Izvršnog odbora FS Srbije. Imena preostale dvojice trenera koji su ušli u najuži izbor nećemo da pominjemo jer je reč o dokazanim veličinama i hoćemo time da sačuvamo njihov ljudski i trenerski integritet".

Slobodan Santrač je svojevremeno bio selektor dok je Miroslav Đukić igrao za državni tim, a posle sastanka je istakao:

"Poznavajući Đukića kao igrača i kao čoveka, uz podrobnu analizu postavljenih kriterijuma, potpuno podržavam njega kao kandidata Stručnog odbora. Dobro je što Srbija ima više potencijalnih dobrih rešenja, a zadovoljan sam što smo bili jednoglasni u odluci".

Miodrag Morača je rekao:

"Verujemo, u slučaju da Izvršni odbor podrži naš predlog, da u Đukiću imamo rešenje za duži vremenski period. On se dokazao kao trener savremenih shvatanja i da je spreman da predvodi najbolju reprezentaciju putevima uspeha".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve