Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.12.2007.

10:59

Đukić odbio Partizan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Miroslav Đukić više nije trener fudbalskog kluba Partizan. Đukić je jutros saopštio čelnicima "crno-belih" da više ne može da obavlja funkciju u klubu iz dva razloga: zbog odvojenosti od porodice, koja živi u Španiji, i druge primamljive poslovne ponude. Još uvek nije izvesno o kojoj se ponudi radi, ali je Đukić prošle nedelje izjavio da ne bi mogao da odbije poziv na mesto selektora Srbije.

Nezvanično saznajemo da su čelnici Fudbalskog saveza Srbije ponudili tu poziciju Đukiću, ali definitivna odluka najavljena je za prve dane 2008. godine.

Sportski direktor Partizana Ivan Tomić izjavio je za B92 da će do kraja nedelje Partizan dobiti novog trenera, ali nije precizirao ko su kandidati.

Mediji spekulišu o Slobodanu Krčmareviću i Vladimiru Vermezoviću. Vermezović se u sredu uveče vraća iz Rusije, gde je pregovarao sa Luč Energijom iz Vladivostoka, dok sa Krčmarevićem nije bilo nikakvih kontakata.

Odluka o novom treneru imaće odlučujuću ulogu na Partizanove aktivnosti u zimskom prelaznom roku, jer u klubu iz Humske smatraju da je logično da o pojačanjima odlučuje trener koji će na proleće voditi ekipu.

Prelazni rok u Srbiji počinje 9. januara.

Miroslav Đukić je preuzeo Partizan prošle zime i odlično počeo prolećni deo, smanjivši zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom sa 14 na 6 bodova, pre nego što su se "crveno-beli" ponovo odvojili.

Preko leta, Đukić je dobro pripremio ekipu, koja je od samog početka Meridijan Superlige na čelu tabele, a jesen je završila sa šest bodova prednosti u odnosu na najbliže rivale.

Kao selektor mlade fudbalske reprezentacije, Đukić je u junu postao vicešampion Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

251 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve