Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.12.2007.

15:41

Bekali 'zavrće slavinu' u Steaui

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Vlasnik fudbalskog kluba Steaua iz Bukurešta Điđi Bekali izjavio je da će smanjiti plate igračima, kao i bonuse, u pokušaju da klub izvuče iz rezultatske krize. Bekali je rekao da planira da primeni istu strategiju koju je uspešno sprovodio kada je počeo da radi - kao pastir. To će, prema njegovim rečima, razdrmati njegov tim, kome loše ide i u rumunskoj ligi, a već je eliminisan iz nacionalnog kupa.

"Kada sam bio pastir, ubijao sam stare ovce da bih imao mesa, a jagnjiće sam prodavao da bih ih zamenio mladim ovcama sposobnim da donose na svet zdrave jagnjiće", kazao je Bekali.

Bekali je dodao da će prvi korak u njegovoj novoj politici biti smanjenje plata i bonusa igračima, a da će potom, ako ne bude rezultata, sedmoricu ili osmoricu igrača otpustiti tokom zimske pauze.

"Igrači će morati da pozajme novac iz banke, ako žale da nešto troše za Božić", rekao je Bekali.

Steaua je trenutno četvrta u prvoj rumunskoj ligi, a iz kupa je eliminsana. Za vikend tim je zabeležio pobedu od 1:0, ali je Bekali bio nezadovoljan igrom.

"Stidim se jer je Staua igrala tako loše da je došla do nezaslužene pobede. Moram da promenim strategiju što je pre moguće", kazao je Bekali, uspešni biznismen koji se bavi nekretninama i čije bogatstvo lokalni mediji procenjuju na oko tri milijarde evra.

Steaua je poslednja u grupi u Ligi Šampiona, sa samo bodom iz pet utakmica. Već eliminisani, oni se u poslednjem kolu prve faze u sredu sastaju sa Arsenalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve