Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.12.2007.

23:24

Marsej - Liverpul (TVB92, 20.30)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Liverpula će kročiti u “lavlje gnezdo” kada budu izašli na Velodrom, u meču šestog kola Lige šampiona u grupi A protiv Marseja (B92, 20.45). Pobeda obema ekipama garantuje prolazak dalje, a trener francuske ekipe Erik Gerets ubeđen je da će to biti njegov tim. Domaćinu će takođe i bod biti dosta, ukoliko Bešiktaš ne pobedi Porto u gostima, u drugoj utakmici grupe.

“Nećemo ići na bod. Naša priprema za meč je bila normalna, ali, od starta meča igrači će znati da je ovo posebna utakmica. To je utakmica koju su navijači čekali sa nestrpljenjem, i adrenalin će biti svuda po terenu. Nećemo se zamrznuti, bićemo kao lavovi”, rekao je Gerets.

Marsej je u prvom duelu dva tima u oktobru slavio golom Matijea Valbuene. Od tada, Francuzi su osvojili samo jedan bod u tri evropska meča. U domaćem šampionatu Marsej ne igra dobro, ali je u poslednjem kolu savladao Monako 2:0, i tako došao do 13. pozicije. Plejmejker ekipe Samir Nasri nije igrao na poslednjem meču sbog povrede članka, ali postoji nada da će se vratiti u ekipu za duel sa Englezima.

Menadžer Liverpula Rafa Benites je pod velikim pritiskom nakon poraza od Redinga (3:1) u subotu.

“Liga šampiona je trenutno najvažnije takmičenje za nas. Razočarani smo zbog poraza od Redinga, ali razmišljamo samo o narednom meču”, reko je Benites.

Daniel Oger i Ćabi Alonso neće biti u ekipi pošto se još nisu oporavili od povreda, a Andrej Voronjin i Mohamed Sisoko nisu ni otputvali u Marsej. Dobra vest je da se Fernando Tores oporavio i da će biti u ekipi. Liverpul bi i sa bodom mogao da prođe dalje ukoliko Bešiktaš pobedi Porto.

“Napravili smo puno grešaka u prvom duelu sa Marsejom, ali sada znamo mnogo više o njima. Ako hoćete da osvajate trofeje morate da pobeđujete u finalima, a za nas je ovo finale”, rekao je Benites.

Porto - Bešiktaš

Trener Žezualdo Fereira je siguran da njegov tim neće podceniti Bešiktaš, u meču u kojem će Porto pokušati da overi prolaz dalje iz grupe A. Portugalci će obezbediti osminu finala Lige šampiona ukoliko ne igube.

“Oni imaju jak tim. Znamo da će biti teško. Oni su pobedili Marsej i Livrpul kod kuće. Činjenica da su poraženi na gostovanjima neće promeniti naš pristup”, rekao je Fereira.

Samopouzdanje Fereirinoj ekipi daje i činjenica da je Porto jedina ekipa koja je uzela bodove sa stadiona Inonu u Istanbulu. Portugalci su trijumfovali 1:0 golom Kvarežme u nadoknadi vremena. Trener Porta je svestan da je njegova ekipa favorit u tom duelu.

“To je normalno. Mi smo prvi u grupi nakon pet kola, i tu poziciju smo morali da zaslužimo. Naš cilj je da završimo na čelu grupe”, rekao je iskusni strateg.

Prošlo je 11 godina od kada je Porto završio na čelu grupe u Ligi šampiona, a Bešiktaš će to pokušati da uradi po prvi put u svojoj istoriji. Trener Bešiktaša Ertugrul Saglam zna da njegov tim samo pobeda može ostaviti u konkurenciji.

“Ova utakmica je izuzetno važna – za našu ekipu, ali i za turski fudbal. Ovo nije utakmica u kojoj je potrebno motivisati igrače. Volim da igram utakmice kada moramo da pobedimo. Znamo dobro ekipu Porta. Oni imaju jak tim sa mnogo dobrih igrača, i posebno su neugodni na svom terenu”, rekao je Saglam.

Bešiktaš je pobedio Buraspor 1:0 u poslednjoj utakmici turskog šampionata, i trener turske ekipe nagovestio je da bi isti tim mogao da istrči i protiv Porta, pošto su Marsio Nobre i Rikardinjo još uvek povređeni.

“Svi su mislili da će prve dve ekipe u grupi biti Porto i Liverpul, i da će se Bešiktaš i Marsej boriti za treću poziciju. Sada je sve u našim rukama”, dodao je Saglam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve