Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.12.2007.

09:16

Funkcionerima CZ pritvor do 30 dana

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugo opštinsko tužilaštvo u Beogradu donelo je u nedelju u jutarnjim časovima rešenje o sprovodjenju istrage i rešenje o odredjivanju pritvora do 30 dana trojici funkcionera fudbalskog kluba Crvena zvezda i delegatu na meču sa Hajdukom iz Kule, jer nisu preduzeli zakonske mere za sprečavanje nereda na utakmici.

Pritvor je noćas odredjen generalnom sekretaru Crvene zvezde Zoranu Damjanoviću, direktoru stadiona Miodragu Ćoroviću, komesaru za bezbednost Crvene zvezde Novici Mijuškoviću i Radetu Popoviću, delegatu na utakmici 2. decembra na kojoj je posle tuče navijača napadnut pripadnik MUP-a, što je policija označila kao pokušaj ubistva.

Dežurni istražni sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu Katarina Obradović Baklaja izjavila je agenciji Beta da se oni terete za izvršenje krivičnog dela - teško delo protiv opšte sigurnosti.

"Doneto je rešenje o sprovodjenju istrage i rešenje o odredjivanju pritvora, a pritvor može trajati do 30 dana. Saslušanje je počelo u 16 sati, a rešenje je doneto 50 minuta posle ponoći", rekla je Obradović Baklaja.

Funkcioneri Zvezde i delegat privedeni su 7. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve