Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.11.2007.

16:12

EP: Sa debitantima na Kazahstan

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente u tim za utakmicu sa Kazahstanom, poslednjom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine, uvrstio je deset debitanata. Priliku da u subotu od 18h debituju za "orlove" mogli bi da dobiju golman Radiša Ilić, odbrambeni fudbaleri Dušan Andjelković, Ivan Stevanović, Djordje Tutorić i Gojko Kačar, "vezisti" Ljubomir Fejsa, Djordje Lazić i Stefan Babović, kao i napadači Ranko Despotović i Filip Djordjević.

Srbija nije uspela da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo, a duel sa Kazahstanom je trebalo da se igra prošlog vikenda, ali je zbog snega on odložen za subotu, na stadionu Partizana.

"Većinu igrača sam gledao, a i saradnici su mi dali dodatne informacije. Kad god smo imali probleme sa povredama fudbalera raspistivao sam se koji bi igrači iz Srbije mogli da ih zamene", rekao je Klemente na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Odlaganje utakmice uslovilo je i odlazak većine igrača koji su standardni prvotimci stranih klubova.

Klemente zato neće moći da računa na Dejana Stankovića, Marka Pantelića, Ivicu Dragutinovića, Nemanju Vidića, Mladena Krstajića, Vladimira Stojkovića, Milana Stepanova, Marjana Markovića, Milana Biševca, Milana Smiljanića, Zdravka Kuzmanovića, Nikolu Žigića i Danka Lazovića.

Klemente je, takodje, rekao da će odluku o svom statusu u reprezentaciji doneti sledeće nedelje posle razgovora sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem.

"Veoma je bitno šta će mi predsednik i njegovi saradnici reći. Kada budem saslušao njihovu priču onda ću dati svoje mišljenje. Ne dopada mi se kada kažete da smo u kvalifikacijama doživeli neuspeh, jer je ekipa dobro radila", kazao je španski trener.

Klemente je ponovo odbio da prokomentariše izuzetno malu posetu srpskih navijača na utakmici sa Poljskom u Beogradu, gde je pristalica gostujućeg tima bilo otprilike 10 puta više.

"Ne osećam se odgovornim zbog nedolaska publike, ali nije mi jasno zašto. Čak je i protiv Finske bilo samo 12.000 gledalaca. Možda je na ljude uticala činjenica da su nam šanse za plasman na Evropsko prvenstvo bile male. Ipak, stranac sam i poštujem publiku, sve je isključivo stvar njihovog izbora", dodao je Klemente.

Tim Srbije za duel sa Kazahstanom.
Golmani: Vlada Avramov (Fiorentina), Radiša Ilić (OFK Beograd).

Odbrambeni fudbaleri: Ivan Stevanović (OFK Beograd), Duško Tošić (Verder), Dušan Andjelković, Djordje Tutorić (Crvena zvezda), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Gojko Kačar (Vojvodina).

Fudbaleri sredine terena: Nenad Kovačević (Lans), Igor Duljaj (Šahtjor), Ljubomir Fejsa (Hajduk Kula), Zoran Tošić i Djordje Lazić (Partizan), Boško Janković (Palermo), Ognjen Koroman (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Stefan Babović (OFK Beograd).

Napadači: Milan Jovanović (Standard), Ranko Despotović (Vojvodina) i Filip Đorđević (Crvena zvezda).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve