Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.11.2007.

11:33

Spasojević:" Za 2-3 godine pravi"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novi predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević izjavio je danas da će tom fudbalskom klubu biti potrebno najmanje dve do tri godine da postane veliki evropski tim, kakav je nekada bio.

"Nije dovoljno samo da se kroz 'iglene uši' domognemo Lige šampiona, a da posle služimo kao 'moneta za potkusurivanje'. Moramo da stvorimo tehničke i organizacione uslove da ostanemo u Ligi šampiona ili ligi Kupa Uefa. Evropa će u tom slučaju sama doći kod nas", rekao je Spasojević na konferenciji za novinare.

Spasojević je istakao i da finansije više niće biti tako izražen problem kao do sada i dodao da će kompanija "Delta" ostati jedan od sponzora kluba, kao i da će joj biti ponudjeno mesto u Upravnom odboru.

"Ne mogu da obećavam budžete na nivou zapadnoevropskih klubova, ali će oni biti odgovarajući. Svako ko je zvezdaš i želi da pomogne je
dobrodošao. 'Delta`'je velika kompanija i sigurno će joj biti ponudjeno mesto u Upravnom odboru, ali ima još ideja", naveo je novi predsednik "crveno-belih".

"Samo za poslovanje kluba nam je potreban budžet za 30 do 40 odsto veći nego sadašnji, ali već vidim kako ćemo to da rešimo", dodao je.

Spasojević je prilikom sinoćnjeg imenovanja za predsednika Zvezde obelodanio da će u naredna tri meseca predložiti klupskoj Skupštini nove članove Upravnog odbora, koji neće biti sasvim izmenjen.

"Neki će sigurno ostati. Želja nam je da, pored tima, imamo i najjače rukovdstvo u Srbiji. Uslov za članstvo u Upravnom odboru, medjutim, neće biti da neko samo donese novac. Trudićemo se da dovedemo i ljude sa znanjem. Nikakvih imenovanja, ipak, niće biti u narednih 20 do 30 dana, dok se ne sklopi mozaik, a ja ne sagledam stvari iznutra", rekao je Spasojević.

Predsednik Crvene zvezde je, takodje, podržao novi stručni štab klub sa Aleksandrom Jankovićem na čelu.

"Neophodno je i u Zvezdinom maniru da se treneru pruži šansa, a Janković je već na prvoj utakmici pokazao da je hrabar, da ima ideju i da forsira ofanzivnu igru. Imaće moju punu podršku", naglasio je Spasojević i dodao da Zvezda neće propustiti da iskoristi zimski prelazni rok.

"Treba da već u zimskom prelaznom roku napravimo selekciju igrača i dovedemo adekvatna pojačanja. Nije nam potrebno 40 fudbalera. Nisam, ipak, kompetentan da govorim o transferima. Želja mi je da svako u klubu radi svoj posao, a ja da budem samo koordinator", naveo je.

Spasojević je najavio i da će se Zvezdini skauti, kojih će biti više, ubuduće plaćati po učinku, da će zajedno sa organizatorima Univerzijade u Beogradu raditi na rekonstrukiciji stadiona, da će njegovu platu koristiti samo za nagradjivanje mladih igrača, kao i da neće raditi na privatizaciji kluba, već će postupati po važećim zakonima.

"Privatizacija nije moj mandat, a kada se republička Skupština izjasni o tom pitanju, postupićemo po Zakonu. Videćemo i kako će to biti rešeno" , rekao je Spasojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve