Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.11.2007.

16:10

Tošić: Verujemo u Belgijance

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbaleri reprezentacije Srbije istakli su da će učiniti sve da ostvare pobede u završnim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine, iako su im za plasman na kontinentalni šampionat potrebni i povoljni rezultati ostalih mečeva u Grupi A. "Prinuđeni smo da gledamo u tuđe dvorište, ali pre svega moramo da pobedimo Kazahstan. Nada, ipak, poslednja umire. Bilo bi lepo, pošto se bliži Nova godina, kada bi nas Belgijanci obradovali osvajanjem boda u Poljskoj", rekao je defanzivac Verdera Duško Tošić.

Srbija će Kazahstan ugostiti 17. novembra, a četiri dana kasnije će biti domaćin i poljskim fudbalerima.

"Orlovima" je, međutim, pored pobeda na dve predstojeće utakmice, neophodno i da Poljska u Varšavi ne osvoji sva tri boda u duelu sa Belgijom.

"Tačno je da ne zavisimo samo od sebe, ali moramo da profesionalno odradimo svoj deo posla. Siguran sam da Belgijanci sa podmlađenim timom, željnim dokazivanja, mogu da iznenade Poljsku", rekao je na početku priprema srpske reprezentacije u Kovilovu štoper Šalkea Mladen Krstajić, koji zbog povrede nije igrao prethodna dva meseca.

"Bilo bi najrealnije da Poljaci i mi u poslednjem kolu odlučujemo o plasmanu na Evropsko prvenstvo, pošto smo odigrali ne sličnom nivou. Bilo bi, takođe, vrlo glupo da se ne plasiramo na Evropsko prvenstvo, a imamo pozitivan skor u međusobnim duelima sa svim direktnim rivalima iz grupe", ocenio je napadač Herte Marko Pantelić.

Početku priprema srpske reprezentacije zbog kašnjenja aviona nije prisustvovao selektor Havijer Klemente, koji će se ekipi pridružiti kasnije danas.

Portparol Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Bošković, međutim, demantovao je navode španskih medija da je Klemente već ugovorio da posle utakmice sa Poljskom napusti klupu "orlova" i preuzme neki tim iz Primere.

"Klemente ima ugovor do kraja kvalifikacija, a ako obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo, saradnja će se automatski produžiti do sledećeg leta. Zato ta priča nije aktuelna. Ako se ne plasiramo na Evropsko prvenstvo, razmislićemo o daljim potezima", naveo je Bošković.

Ostanak Klementea na funkciji selektora podržali su i igrači reprezentacije.

"Klemente je odličan selektor, koji je za srpski fudbal učinio najbolje. Zna fudbal, zna kako sa igračima, posebno sa nama mladima", rekao je golman Sportinga Vladimir Stojković.

"Naš odnos je uvek bio i ostaće fenomenalan, ali nije na nama igračima da odlučujemo o selektoru. Klemente je, ipak, stvorio pravu atmosferu u reprezentaciji gde je sve podređeno kolektivu", dodao je Pantelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve