Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.11.2007.

02:51

Rat navijača i policije u Rimu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U neredima u Italiji povređeno je najmanje šest policajaca, pošto je oko 200 fudbalskih navijača u nedelju uveče u Rimu napalo policijske kasarne, posle ubistva jednog navijača Lacija ranije tokom dana. Neredi u Rimu izbili su pošto je policijac ubio navijača Lacija, što je izazvalo seriju ispada na stadionima u Italiji, zbog čega su dve utakmice odložene, a jedna prekinuta. U najmanje četiri grada navijači su se sukobili sa policijom.

Navijači u Rimu bili su naoružani kamenicama i motkama, a neki su imali pokrivena lica. Oni su palili automobile ispred kasarne i razbijali prozore na zgradi.

Prethodno su se oko stadiona Olimpiko u glavnom gradu Italije, navijači, koji su ostali na tom mestu i posle otkazivanja utakmice Roma – Kaljari, sukobili sa policijom.

Oni su bacali baklje i prevrtali kontejnere u sukobu sa policijom. Policija je ispalila suzavac, a dvojica najekštremnijih navijača su uhapšeni, javili su italijanski mediji.

U drugom delu grada jedan navijač napao je fotografa agencije Ansa, koji je snimao skup "lacijala".

Nasilje na stadionima i sukobi navijača i policije izbili su tokom dana i u Bergamu i Milanu, gde su otkazane utakmice.

Prefekt Milana Đankarlo Lombardi izrazio je žaljenje zbog smrti navijača Lacija, ali i zbog nasilja navijača širom Italije, na stadionima i van njih.

"Ovo je ružan način da se reaguje na tragediju. To su epizode koje se ne mogu opravdati, na takav događaj ne odgovara se vandalizmom. Takve stvari nemaju nikakve veze sa sportom", rekao je Lombardi i upozorio da postoji opasnost da fudbal kao sport nestane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve