Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.11.2007.

23:31

Goleade na Bernabeu i El Madrigalu

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

U poslednja dva meča 12. kola španske Primere viđeno je samo dva gola manje nego u prethodnih osam. Real je nakon nekoliko preokreta na kraju pobedio Maljorku na Bernabeu 4:3, a Viljareal je u sličnom scenariju slavio protiv Sevilje 3:2.

Madriđani su u meč sa Maljorkom ušli u promenljivoj formi pošto su od poslednja četiri duela poraženi u dva, i to se osetilo na ovoj utakmici.

Domaći tim krenuo je odlično pošto je Robinjo već u 11. minutu nakon odlične akcije sa Marselom glavom poslao loptu pored Luksa za 1:0. Slavlje na Bernabeu nije se još stišalo nakon vodećeg gola, a već je stiglo i izjednačenje. Varela je iskoristio lošu komunikaciju u odbrani Reala i izjednačio već u 13. minutu.

Ipak, usledila je rekontra domaćina, u 16. minutu. Ponovo je strelac bio Robinjo koji je ovoga puta iskoristio odlično upošljavanje Snajdera za novo vođstvo domaćina. Nakon toga strelci su se primirili 20 minuta, a onda je Maljorka ponovo izjednačila. Opet je gol postigao Varela koji je razornim udarcem sa 25 metara ostavio Kasiljasa nemoćnim za 2:2.

U 58. minutu gosti su prvi put poveli, i tada je izgledalo da će Real teško do celog plena. Strelac je bio bivši igrač Hetafea David Guiza koji je iskoristio novu smušenost u odbrani Reala, pa je Kasiljas samo ispratio loptu.

Samo četrir minuta ksanije bilo je 3:3. Najzaslužniji za gol bio je ponovo Robinjo koji je sjajno prošao po levoj strani i dodao do Raula na petercu, a kapitenu nije bilo teško da relizuje akciju. Real je, logično, i posle izjednačenja nastavio sa pritiskom na gol Maljorke, a pobednički pogodak stigao je u 72. minutu. Gol je postigao Rud van Nistelroj nakon dobrog udarca u levi donji ugao Luksa.

Do kraja nije više bilo promena, a domaći fudbaleri su nakon poslednjeg sudijskog zvižduka slavili kao da se radi o meču za trofej.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u Viljarealu, gde je domaćin uspeo da savlada Sevilju. Giljermo Franko je doveo domaćina do prednosti u 30. minutu, a nakon toga su usledila dva gola reprezentativca Malija Fredija Kanutea, pa je nakon 49. minuta Sevilja preokrenula na 2:1.

Gosti su u nastavku meča bili znatno oslabljeni pošto je Dani Alveš pri rezultatu 1:1 zbog namernog igranja rukom zaradio drugi žuti karton. „Žuta podmornica“ je to iskoristila i do kraja ponovo preokrenula rezultat drugim golom Franka i pobedonosnim Fernandeza u 85. minutu.

Viljareal je nakon trijumfa skočio na drugo mesto na tabeli, dok je Sevilja na lošem desetom.

Taela:

1. Real Madrid 28
2. Villarreal 27
3. Barcelona 24
4. Valencia 24
5. Espanyol 22
6. Atlético de Madrid 21
7. Racing Santander 20
8. Zaragoza 17
9. Mallorca 16
10. Sevilla 15
11. Getafe C.F 14
12. Athletic Club 13
13. Real Murcia 13
14. Valladolid 13
15. Osasuna 12
16. U.D Almería 12
17. Deportivo de la Coruña 12
18. Recreativo de Huelva 12
19. Real Betis Balompié 11
20. Levante U.D 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve