Nova vest
Fudbal

Petak, 26.10.2007.

16:15

Hicfild: Dobili smo bodove i Krosa

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Trener Bajerna iz Minhena Otmar Hicfeld zadovoljan je što je njegov klub takmičenje u ligi Kupa UEFA uprkos lošoj igri počeo pobedom, a još više činjenicom da je dobio jos jednog igrača koji će, kako je rekao, veoma brzo postati reprezentativac. Reč je o članu reprezentacije do 17 godina Toniju Krosu koji je u igru ušao u 81. minutu i sa jednom asistencijom i golom praktično sam preokrenuo rezultat.

Najpre je u 85. minutu iz slobodnog udarca pogodio u glavu Miroslava Klosea, da bi u 90. šutirao gotovo sa istog mesta i savladao golmana Crvene zvezde.

"Sada je svima jasno da je Toni naš budući reprezentativac. Ima neverovatan instinkt i uvek donese najbolju moguću odluku. Nikada nema potrebe da mu kažete šta bi trebalo da uradi. On to unapred zna", rekao je Hicfeld, priznavši da ih je golobradi momak spasio poraza.

Kros je u Bajern došao prošle godone iz omladinske škole Hanse iz Roštoka, a slavni bavarski klub uspeo je da dobije bitku sa Verderom, Šalkeom i Čelsijem koji su takodje želeli da ga angažuju.

"Sada se vidi da je to bio pravi potez. Sinoć je u Beogradu postigao prvi gol u seniorskoj konkurenciji i to još pobedonosni, pa će imati razloga da to gostovanje pamti do kraja karijere. I pored toga, pažljivo ću dozirati njegove nastupe, jer je isuviše mlad da bi preuzimao odgovornost na tako važnim utakmicama", rekao je Hicfeld.

Na ovogodišnjem prvenstvu sveta za igrače do 17 godina Kros je bio proglašen za najboljeg igrača turnira i bio je najzaslužniji što je Nemačka na tom takmičenju osvojila treće mesto.

"Dugo ću pamtiti utakmicu protiv Crvene zvezde. Bili smo u teškoj situaciji, ali se nismo predavali. Borili smo se do poslednjeg trenutka i mislim da smo zbog toga zaslužili pobedu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve