Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.10.2007.

00:03

CSKA – Inter (TVB92, 18.30 uživo)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Moskovski klub neće imati još prilika, ako ne uspe da pobedi Inter. CSKA je najpre poražen u Ajndhovenu, a zatim je propustio da savlada Fenerbahče na svom terenu, kada su pet minuta pre kraja ispustili prednost. Fener je pre toga pobedio Inter, pa ni šampion Italije nije u mnogo boljoj poziciji posle dve runde. Takve okolnosti daju odličan preduslov za sjajnu fudbalsku predstavu.

Nadu u bolju budućnost Valeri Gazajev bazira na vestima koje stižu od klupskog lekara – ključni igrač ekipe Danijel Karvaljo uspešno je prošao meč sa Tomom iz Tomska, prvi posle sedam meseci, a povreda golmana Igora Akinfejeva prolazi brže od očekivanja.

"Prvi put ove sezone ceo tim je spreman za igru, osim Čidija Odije. Akinfejev trenira sa ekipom, što ostalima mnogo znači, i nadam se da ću moći da ga stavim u tim do kraja godine. Zabrinut sam samo za Vagnera Lova, koji je odigrao dve teške utakmice za Brazil prošle nedelje, ali proverićemo koliko je to uticalo na njega. Karvaljo je protiv Tomska odigrao 70 minuta i sve je bilo u redu. Zato je raspoloženje dobro", kaže Gazajev.

Pomoć za CSKA stigla je iz neočekivanog pravca. Velika pobeda ruske selekcije nad Engleskom podigla je moralu ruskom fudbalu uopšte, posebno među igračima CSKA koji su učestvovali u tom meču, kakav je Sergej Ignaševič.

"Prepun sam samopouzdanja. Nadam se da će pozitivna energija koju nam je done taj trijumf pomoći klubu protiv Intera", kaže Ignaševič.

Inter je u mnogo težoj situaciji. U tim se vraćaju Ivan Kordoba i Hulio Krus, suspendovani zbog tuče u Valensiji prošle sezone, ali kazne još uvek odrađuju Maikon i Ivan Burdiso. David Suaso i Kristijan Kivu isključeni su protiv PSV-a, a ekipa ima problema i sa povredama – Marko Materaci neće igrati, a pod znakom pitanja su Dejan Stanković i Zlatan Ibrahimović.

"Ovo je ključna utakmica za nas. U domaćoj ligi možete sebi priuštiti neuspeh, u ovakvom takmičenju ne. Stanković ima problema sa stopalom, a Ibrahimovića je napao grip, pa ćemo o njima odlučiti tek u utorak. Ipak, mi smo navikli na to da su nam igrači odsutni, snaći ćemo se i u Moskvu", kaže Mančini.

Posebnu pažnju obratite na Luiša Figa – ako bude u timu, Portugalac će biti tek šesti igrač koji je sakupio 100 nastupa u Ligi šampiona (Raul, Bekam, Roberto Karlos, Maldini, Kan).

TV B92 će prenositi direktno i ovaj meč, koji se igra u neobičnom terminu, od 18.30 po našem vremenu, zbog razlike od 2 časa između Moskve i centralne Evrope.

G: PSV – Fenerbahče

Fenerbahče je odlično počeo takmičenje u Ligi šampiona, pobedom nad Interom i bodom u Moskvi, čime je doveo sebe u odličnu poziciju. Međutim, treća runda biće izuzetno teška za najpopularniju tursku ekipu – nijedan klub iz te zemlje nije se neporažen vratio sa Filips Arene, a prošlogodišnje gostovanje Galatasaraja je šesto u istoriji. Fener je dva puta bio gost PSV-a, poslednji put pretprošle sezone, a Ronald Kuman sprema im nova iznenađenja za ovaj utorak.

"Moramo da osvojimo više bodova od nih u ovom dvomeču. Mislim da imamo kvalitet da ih pobedimo u utorak, a sada treba u to da ubedim i igrače", kaže Kuman.

Heroj finala iz 1992. odlično poznaje i veoma ceni svog protivnika.

"Fener sada ima jači tim nego pre dve godine, kada smo ih ovde dobili. Takođe, bolji su nego prošlogodišnji tim Galatasaraja. Njihovi rezultati govore sve – da su u prvom kolu dobili Inter 3:0 umesto 1:0, bilo bi to zasluženo. U gostima oni igraju zatvorenije", kaže Kuman.

Trener Fenera Ziko ne slaže se sa kolegom. On je kao igrač uvek igrao atraktivno i napadački, i nešto slično obećava za utorak.

"Do sada smo uzeli četiri boda i planiramo da odavde odemo neporaženi. Fudbal se igra zbog gledalaca, koji žele i zabavu. Nadam se da će im moja ekipa to pružiti".

Publika u Ajndhovenu nadala se povratku nekadašnjeg heroja Mateje Kežmana, ali će srpski fudbaler propustiti meč zbog povrede prepona. U timu bi, međutim, mogao da bude reprezentativac Gane Stiven Apija, koji nije igrao šest meseci. Ziko se plaši drugog Srbina, Danka Lazovića.

"Lazović i Farfan su izuzetno opasni napadači, a Kufermans nam je prošle sezone napravio mnogo problema, kada smo u Kupu UEFA igrali sa AZ-om. Ali, mi smo došli da prtisnemo PSV, i to ćemo učiniti", kaže Ziko.

Meč na Filips Areni počinje u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve