Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.10.2007.

00:00

F: Dinamo Kijev – Man. Junajted

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lider grupe F stiže u Kijev sa željom da već posle tri kola obezbedi plasman u osminu finala i prebaci koncentraciju na domaću ligu. Junajted je počeo sezonu loše, zatim su rezultati postali dobri uprkos neimpresivnoj igri, ali su se u poslednje dve nedelje i napadači raspucali, pa su u dva ligaška meča dali čak osam golova.

Ekipa ser Aleksa Fergusona je u prva dva kola Lige šampiona sa dva data gola odnela svih šest bodova. Škot bi bez sumnje rado pristao na još jedan istovetni trijumf.

"Daćemo sve od sebe da pobedimo, jer bi nam to završilo veći deo posla. Oni moraju da pobede zbog toga što su već na dnu. Ono što nam takođe odgovara je dupli duel Rome i Sportinga. Za nas bi najbolji scenario bio, logično, naša pobeda i remi u Rimu", kaže Ferguson.

Izuzetan uspon forme ekipe sa Old Traforda još je fascinantiji podatak da je ostvaren uprkos neverovatnom nizu povreda – na kraju meča sa Viganom, pre 14 dana, Junajted je imao kompletnu jedanaestorku povređenih igrača, među kojima su i neki od ključnih članova ekipe.

U međuvremenu se spisak sveo na sedam imena, a po svemu sudeći sa njega će se ispisati i Nemanja Vidić, kojeg neki od medija čak očekuju u startnoj postavi. Ključni igrači kluba poslednjih nedelja su napadači Vejn Runi i Karlos Teves, koji su izuzetno brzo uspeli da se uklope.

"Ne mogu da vam kažem kako ćemo ih zaustaviti, jer to je tajna", kaže kontroverzni Jožef Sabo, koji je pre mesec preuzeo kijevski Dinamo. "Ipak, mogu da kažem da su dani sovjetskog fudbala okončani i definitvno nećemo igrati 'čoveka'.

U ukrajinskom timu neće biti bivše superzvezde i Ševčenkovog partnera u napadu Serhija Rebrova, ali se vraćaju Ismael Bangura i Pape Dijakate. Sabo od svojih igrača traži hrabrost.

"Ne smemo na teren uplašeni. Sasvim je u redu osećati nervozu pred velikim meč, ali mi ne smemo dozvoliti da nam kolena klecaju pre Junajtedom. Igramo kod kuće i moramo igati punom snagom", kaže Sabo.

Meč na Olimpijskom stadionu "Valerij Lobanovski" počinje u 20.45.

F: Roma - Sporting

Dva meča koja predstoje Romi i Sporting verovatno će odlučiti koja od te dve ekipe će ići u osminu finala. Posle dva kola oba tima imaju po jednu pobedu i poraz, s tim što su Rimljani ostvarili rezonske rezultate (pobedanad Kijevljanima i poraz u Mančesteru), dok je Sporting poraz od engleskog šampiona doživeo kod kuće, ali je to višestruko nadoknadio pobedom u Ukrajini, koja im daje izvesnu prednost u odnosu na Rimljane. Pobeda u Kijevu je prvi trijumf Sportinga u Ligi šampiona (prethodno samo bod iz šest mečeva u dve sezone), i prvi na strani u elitnom takmičenju još od 1970, kada su pobedili maltešku Florijanu.

Roma je posle dobrog starta sezone imala mnogo problema poslednjih nekoliko nedelja, a ove subote igrala je kod kuće sa Napolijem čak 4:4. Lučano Spaleti najavljuje da će njegov tim nastaviti da igra ofanzivno.

"To je naš stil igre. On odudara od tipično italijanske igre, ali mi ga nećemo menjati. Ne možemo da zbog dve ili tri loše utakmice bacimo ono što smo gradili dve godine. Panika je nedopustiva, iako je činjenica da primamo više golova nego što bismo smeli", kaže Spaleti.

Veliki taktički inovator, koji je prošle sezone demonstrirao do tada neviđenu postavku igre bez klasičnog napadača, a ipak veoma ofanzivnu, smatra da njegovom timu predstoje ključni mečevi.

"Ove dve utakmice su najbitnije u grupi. Rimski duel biće posebno težak zbog toga što je Sporting napadački orijentisana ekipa, koja ume da igra fudbal. Pak, mi ćemo biti domaćini, što znači da od nas sve zavisi", kaže Spaleti.

Sporting je imao atipične probleme u ponedeljak – zbog kašnjenja aviona nisu stigli da održe redovni trening na Olimpiku, u vreme meča dan ranije.

"Činjenica danismo trenirali pred ključnu utakmicu svakako nije idealna. Naš cilj u Rmu biće da pobedimo, ali ne bismo bili previše razočarani i ako im uzmemo bod", izjavio je trener Sportinga Paulo Bento.

Utakmica na Olimpiku igra se od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve