Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.10.2007.

23:53

Rendžers – Barselona (TVB92, 20.45)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Već na žrebu bilo je jasno da je grupa E jedna od najjačih, ali je učinak Rendžersa na početku takmičenja dodatno zakomplikovao situaciju: škotski vicešampion zajedno sa Barselonom deli prvo mesto sa po šest bodova, pa će njihov dvomeč u narednih 15 dana jednu ekipu sigurno poslatui u drugu fazu.

Ajbroks će u utorak od 20.45 dočekati Blaugranu, posle vikenda u kojem je Rendžers blistao, a Barselona ponovo razočarala navijače. Dok su "Policajci" svog večitog rivala ispratili sa tri gola u mreži, Katalonci su u Viljrealu izgubili rezultatom 3:1.

"Značaj tih rezultata je diskutabilan", kaže mudri menadžer škotskog kluba Volter Smit. "Kada smo u poslednjem meču LŠ pobediliLion, odmah posle toga doživeli smo poraz od Hajbernijana. Mečevi odigrani tokom vikenda i ovi koje igramo u Ligi šampiona nemaju međusobni uticaj".

Pogled na spiskove igrača dve ekipe svedoči o ogromnoj razlici u ceni. Napad u sastavu Ronaldinjo, Mesi, Eto, Anri, iza kojeg stoji Deko, ulio bi strah u kosti bilo kojoj odbrani na planeti. Volter Smit ima jednostavan recept za svoje igrače:

"Nemojte da razmišljate o njima", kaže Smit, upozoracajući posebno na Anrija."Za mene on je jedan od najboljih igrača na svetu. Mnogi tvrde da ne ogra dobro kao nekad u Arsenalu, ali treba voditi računa o tome da je svakom fudbaleru potreban period adaptacije na novu sredinu".

To se, izgleda, ne odnosi na njegove igrače – čak 12 ih je stiglo na Ajbroks ovog leta, ali su rezultati odmah bili sasvim dobri. Jedan od onih koji su u dresu Rendžersa već godinama (uz pauzu kadaje nastupao za Blekburn) je kapiten Bari Ferguson, koji je najviše pomogao novim saigračima da se uklope.

"On je ključni igrač Rendžersa", kaže Frenk Rajkard, koji će sa klupe predvoditi Barsu. "Već je dugo u klubu i predstavlja oličenje njihovog duha i mentaliteta. Ovo je najbitniji meč u dosadašnjem toku sezone za oba kluba, biće teško, ali ćemo dati sve od sebe da pobedimo".

Problem za Barsu predstavljaju povrede – već neko vreme ne igraju Samjuel Eto'o, Jaja Ture, Đanluka Zambrota, Edmílson i Rafael Markes,a sada im se pridružio i Deko. To će Rajkarda natereati na neka neobična rešenja – Ejdur Gudjonsen će, po svemu sudeći, igrati na sredini terena.

"Ejdur je veoma bitan igrač za našu ekipu. On ume da doda loptu i ume da postigne gol", rekao je Rajkard.

Meč na Ajbroksu počinje u 20.45, uz direktan prenos na TV B92.

E: VfB Štutgart – Olimpik Lione

Teško da je iko verovao da će meč trećeg kola na Gotlib Dajmleru biti poslednja šansa za šampione Nemačke i Francuske. Štutgarti lionski Olimpik ostali su bez bodova posle dva kola, a poraz u utorak uveče označio bi i realan kraj njihovih ambicija za plasman u osminu finala.

Štutgart je prošle sezone šokirao naciju i Evropu osvajanjem titule, pa ove sezone proživljavaju teške trenutke, pokušavajući da dostignu nivo koji su sami nametnuli. U deset kola Bundeslige poraženi su šest puta, a prošlog vikenda Hamburger ih je pregazio – 4:1.

"Naše glave moraju biti uzdignute, a našu igru mora voditi srce", kaže Armin Fe, trener Švaba.

Fernando Meira se posle suspenziej u Bundesligi vraća u tim, a na spisku povrđenih ostaju Ćiprijan Marika, Artur Boka i Tomas Hiclsperger. Ostali igrači moraju da se pobrinu za dobar rezultat u duelu sa Lionom.

"Moramo da pobeđujemo Lion i Rendžers. Francuzi su takođe loše počeli sezonu, ali su sada stigli do prave forme", upozorava trener virtemberškog kluba.

Alen Peren, trener francuskog šampiona, slaže se sa kolegom.

"Poslednje dve utakmice koje smo odigrali bile su odlične. Pokazali smo snagu i borbenost koja nam je neophodna, a koju nismo imali u mečevima Lige šampiona", kaže Peren.

Možda je Lion formu pronašao u Francuskoj, ali je u Ligi šampiona njihov skor veoma loš – dva puta po 0:3. Da bi stigli do osmine finala, u kojoj su već godinama redovni, momci sa obala Rone moraju da nadigraju Štutgart u dvomeču.

"Ovo je prilika da se iskupimo. Mečevi sa Štugartom odlučiće našu sudbinu. Biću realan: šanse nam nisu velike, ali znam da se ovaj tim neće predati. Naprotv, boriće se do kraja".

Karte za utakmicu dele se preko lokalnih radio stanica. Ako je suditi po reakciji navijača, stadion kraj Nekara biće prepun u utorak od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve