Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.10.2007.

16:27

Navijači na stadionu sa obeležjima

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Zajednica fudbalskih klubova Superlige Srbije pokušaće da sa Ministarstvom unutrašnjih poslova narednih dana razjasni primenu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na stadionima, koji je prošle nedelje stupio na snagu. Zbog striktne primene novog zakona navijači Crvene Zvezde i OFK Beograda u nedelju na prvenstveni derbi meč na Karaburmi nisu mogli da unose velike zastave i barjake sa kopljima, pa su sredinom prvog poluvremena iz protesta napustili stadion.

Generalni sekretar Zajednice Superlige Miodrag Janković izjavio je danas da je u nedelju zakon prvi put striktno primenjen i da zbog toga na stadionu, osim kape, šala i zastavice, ništa drugo nije moglo da se unese na tribine.

"Nije dobro da na utakmicama nemamo publiku, mada se zakon mora u celosti primenjivati. Narednih dana fudbalska organizacija i Zajednica će razgovorati sa MUP-om Srbije i razjasniti sve detalje sa donetim zakonom", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

Janković je podsetio da zakon predviđa ne samo zabranu unošenja pirotehničkih sredstava, nego se na tribine ne mogu unositi ni transparenti, ni zastave velikih dimenzija koje mogu da ometaju posetioce da nesmetano prate sportski događaj, ili sprečavaju organe javnog reda i bezbednosti da imaju dobar pregled dešavanja na tribinama.

"Zakonom je striktno zabranjeno isticanje transparenata sa nacionalističkim porukama i uvredljivim rasističkim natpisima. Zapravo, čini se da su navijači najviše revoltirani zabranom unošenja velikih zastava i barjaka na dugim kopljima", ocenio je Janković.

Ukoliko ne dođe do direktnog razgovora sa predstavicima MUP-a, Fudbalska organizacija će narednih dana u proces razrešenja tumačenja zakona uvesti i Ministarstvo za sport i omladinu Srbije, koje je bilo pokretač i inicijator donošenja ovog zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve