Nova vest
Fudbal

Petak, 19.10.2007.

12:01

Terzić: "Neka menjaju na Skupštini"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezdan Terzić poručio je svim kritičarima da na Skupštini FSS mogu da zatraže njegovu smenu. Bivši reprezentativci Mateja Kežman i Ognjen Koroman direktno su prozvali predsednika Fudbalskog saveza Srbije zbog rezultatskog debakla srpskog tima u Jerevanu i činjenice da će najverovatnije propustiti Evropsko prvenstvo.

Njih dvojica nisu jedini koji su uperili prstom u Terzića i okrivili ga za neuspehe, ali prvi čovek našeg fudbala kaže za " Press" da samo Skupština FSS odlučuje o njegovoj sudbini i da jedino njoj može da polaže račune.

- Ne samo njih dvojica, nego i svi dežurni kritičari, neka se jave na narednoj Skupštini FSS, koja će uskoro biti održana. Svake godine istog datuma, 18. decembra, zaseda najviše telo našeg Saveza. Uvek je dozvoljeno da na njoj svaki pojedinac iznese zamerke na rad predsednika ili bilo kog funkcionera ili radnog tela. Neka svako kaže šta misli, a Skupština će odlučiti ko je u pravu - rekao je Terzić.

Već duže vreme Siniša Mihajlović figurira za narednog selektora reprezentacije Srbije, a posle neuspeha državnog tima u Jerevanu, tema o odlasku Havijera Klementea je aktuelizovana.

- Nije tajna da sam pre godinu dana kontaktirao sa Sinišom i da smatram da je najperspektivniji srpski trener. Međutim, direktor reprezentacije Zoran Mirković najkompetentniji je da odgovori na pitanje o budućem selektoru. Već sam objašnjavao da bi trebalo da sačekamo kraj ovih kvalifikacija. Tada će Klemente podneti izveštaj, Mirković će dati svoju ocenu, a onda će na red da dođe Stručni savet. Izvršni odbor doneće konačnu odluku.

Terzić smatra da kvalifikacije za Evropsko prvenstvo još nisu završene za Srbiju i da je realno da Belgija otkine makar bod Poljskoj. Ipak, prvi čovek fudbalske Srbije ne podržava ideju o premiranju „crvenih đavola".

- To je neozbiljna priča, koja nije potekla iz Saveza. Možda je reč o željama igrača kojima je najteže i učinili bi sve da odu na EP. Nema potrebe da premiramo Belgijance, jer sam uveren da će imati svoje motive da odigraju dobro u Varšavi. Premiranje je dozvoljeno i ide u prilog fudbalu. To spada u fer-plej i promoviše ovu igru. Ne možeš da premiraš nekog da izgubi, ali ako motivišeš neki tim da pobedi, onda tu nema ništa loše. Ni u jednom zakonskom aktu ili propisima to nije zabranjeno, što znači da je dozvoljeno. Ali, mi time nećemo da se bavimo, to su samo kafanske priče- rekao je Terzić za "Press"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve