Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.10.2007.

11:26

Klemente: "Borbeno do pobede"

Izvor: MR ŽČ

Autor:MR ŽČ

Default images

Havijer Klemente nalazi se pred novim velikim ispitom. Reprezentacija Srbije je posle meča sa Jermenijom ostala sa samo 16 igrača. Postojala je mogućnost da se u tim pozovu zamene za Stepanova i Stankovića, ali to nije urađeno. Selektor smatra da će i tako moći da se suprotstavi ekipi Azerbejdžana. "Imamo dovoljno igrača, ali to je prilika da mladi igrači dokažu svoj potencijal, to su igrači koji imaju svetlu budućnost pred sobom. Njihova mladost i želja za pobedom su naše najjače oružje" rekao je Klemente.

Našem timu treba pobeda ali selektor nije siguran da će tako i biti.

"Ne mogu da obećam da ćemo pobediti, pošto ima mnogo oscilacija u igri ali siguran sam da će borbenost naših igrača doneti rezultat. Ovi igrači su najbolje što imamo", rekao je Španac.

Meču u Bakuu prisustvovaće i Mišel Platini, koji je došao na otvaranje azerbejdžanske kuće fudbala.

Tadašnja selekcija Jugoslavije igrala je sa Azerbejdžanom u kvalifikacijama za EP. Selekcija koju je predvodio selektor Dejan Savićević iz dvomeča sa tom ekipom izvukla je samo jedan bod.

Zoran Mirković preneo je utiske sa meča odigranog 2003. godine, posle koje je prestao da igra za nacionalni tim.

"Imamo mlad tim na kojem je veliki teret. Ja nikada neću zaboraviti taj meč i nikome ne bih poželeo tu tugu koju sam ja osećao. Na borbenost treba odgovoriti borbenošću", rekao je Mirković.

Klemente je sa Jermenijom igrao sa dva napadača, iako je tvrdio da mi bolje igramo sa jednim.

"Pošto nemam Stankovića, moraću da menjam taktiku, ali ću tek posle treninga odlučiti ko će igrati", rekao je Klemente.

Meč u Bakuu igra se u sredu od 17 časova po našem vremenu.

Očekivane postave:

Azerbejdžan: Zelijev – R. Gulijev, S. Abasov, Gašimov – Čertoganov, E. Gulijev, A. Gurbanov, Abasov, Sultanov – Subašić, Alijev.

Srbija: Stojković – D. Tošić, Biševac, Ivanović, Rukavina – Kovačević, Janković, Kuzmanović, Krasić – Pantelić, Žigić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve