Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.10.2007.

20:49

Klemente: "Problem je u glavi"

Izvor: M R

Autor:M R

Default images

Dan posle utakmice u kojoj je srpska fudbalska reprezentacija odigrala nerešeno bez golova protiv Jermenije, selektor tima Havijer Klemente izašao je pred novinare sa svojim stavom i razmišljanjem o trenutnom stanju u našem fudbalu. "Srbija je u sve četiri utakmica u kojima je podbacila imala isti problem. Taj problem nije u neiskustvu igrača već u njihovim navikama koje se teško ispravljaju. Da smo imali stariju ekipu sigurno bi otišli na Evropsko prvenstvo, ali ovo je realnost srpskog fudbala", kaže Klemente.

Iako je na konferenciji za novinare pred meč protiv Jermenije Klemente istakao da je reprezentacija ispala smešna poslednji put kada je igrala sa dva špica, on se odlučio da odigra u istoj formaciji.

"Mislio sam da se neće ponoviti greške sa tom formacijom, ali su se oni ponovili. Kiksevi Srbije su problem celog srpskog fudbala i načina na koji igrači razmišljaju i igraju. Godinu dana od kako sam na čelu Srbije pokušavam to da ispravim, ali to nisam uspeo", tvrdi Klemente.

Prema njegovim rečima Srbija se nalazi u najtežoj grupi kvalifikacija za EP, a nerešen rezultat protiv Jermenije smatra nerealnim.

"Trebalo je da izgubimo. Meni je bilo svejedno da li smo igrali nerešeno ili izgubili s obzirom da nam je samo trijumf bio neophodan", ističe Klemente.

Kvalifikacije se bliže kraju, a kakva je sudbina Klementea na klupi srpske reprezentacije?

"O tome razmišljaju ljudi iz Saveza i na njima je da izaberu pravac i čoveka koji će voditi nacionalni tim. Osećam i preuzimam kompletnu odgovornost za sve rezultate, ali jednostavno Srbija nema bolje igrače od ovih koji su sada u ekipi. Ove igrače koje imamo, to je baza i za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Tu ima mesta za još eventualno dvojicu trojicu novih. Fudbal u Srbiji nije na zavidnom nivou, ali ima perspektivu. Igrači ne shvataju kolektivnu modernu igru. Previše igraju individualno, a problem je i taj što su raštrkani po raznim ligama Evrope i teško ih je uklopiti", zaključuje Klemente.

Srbija će imati dva treninga pred utakmicu protiv Azerbejdžana u ponedeljak i utorak na stadionu Tofik Bahramov kapaciteta 30.000 mesta. Milan Stepanov neće igrati jer je dobio drugi žuti karton na utakmici protiv Jermenije i on će u ponedeljak napustiti Azerbejdžan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve