Nova vest
Fudbal

Subota, 13.10.2007.

14:48

Jermenija - Srbija 0:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je u Jerevanu bez golova sa nacionalnim timom Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. U jedanaestom meču kvalifikacija Srbija je srećno osvojila jedan, ali i ispustila dva veoma bitna boda i značajno otežala svoj položaj u samom finišu kvalifikacija. Do kraja kvalifikacija našoj selekciji preostala su tri meča, sa Azerbejdžanom, Kazahstanom i Poljskom, a uz sve tri pobede potreban joj je i povoljan rasplet u ostalim utakmicama.

Tokom prvog poluvremena ekipe su bile ravnopravne, a na kvalitet igre uticao je veoma loš teren.

Najbolju priliku prvog poluvremena imao je Hitarjan, koji je u 25. minutu potpuno sâm sa 4 metra pogodio Vladu Stojkovića.

Srbija je najbolju priliku propustila u 12. minutu, kada je Stanković idealno poslužio Pantelića, a ovaj gađao u Berezovskog.

Nekoliko minuta kasnije Kuzmanović je posle duplog pâsa sa Žigićem i solo prodora uputio udarac sa 20 metara, koji je golman Jermenije zaustavio.

Na startu drugog poluvremena Srbija je imala dve dobre prilike preko Žigića, ali su izmene koje je sproveo Havijer Klemente dodatno sputale našu ekipu, a u poslednjih 20 minuta šanse pred Stojkovićevim golom ređale su se kao na traci.

Jermenija u ovim kvalifikacijama nije poražena kod kuće, a ključ njihove igre i ovog puta je bila čvrsta odbrana. U finišu su Jermeni imali mnogo više snage od srpskih fudbalera, napravili nekoliko kontri i samo zahvaljujući nedovoljno kvalitetnim reakcijama jermenskih napadača Stojković je ostao nesavladan.

Srpskom timu ponovo je nedostajala kreativnost, kretanje igrača je bilo veoma loše, posebno u finišu meča, a utisak je da je ovog puta dodatnu prepreku predstavljala velika koncentracija defanzivno orijentisanih igrača, zbog čega su napadači morali da se nose sa mnogo brojnijim protivnicima pred golom Berezovskog.

Stadion: Republika. Gledalaca: 10.000. Sudija: Stefan Johanesen (Švedska).

Jermenija: Berezovski, Hosepjan, Arzumanjan, Sohojan, Tatebusjan, Pačaćjan, Voskanjan, Arakeljan, Karamnjan, M. Hitarjan, Melkonjan.

Srbija: Stojković – Rukavina, Ivanović, Stepanov, Duško Tošić – Kovačević, Kuzmanović (Zoran Tošić 61), Stanković, Krasić (Janković 73) – Pantelić (Lazović 62), Žigić.

Žuti kartoni: Stanković, Rukavina, Stepanov, Mhitarjan, Arakeljan

Tabela grupe A::

1. Poljska 12 7 3 2 24
2. Portugal 11 5 5 1 20
3. Finska 12 5 5 2 20
4. Srbija 11 4 5 2 17
5. Belgija 11 3 3 5 12
6. Jermenija 11 2 3 4 9
7. Kazahstan 11 1 4 6 7
8. Azerbejdžan 10 1 2 5 5

U toku dana igraju još Azerbejdžan - Portugal (0:2), Poljska - Kazahstan, Belgija - Finska.

U sredu Srbija u Bakuu igra sa Azerbejdžanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

474 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve