Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2007.

22:44

LŠ: Real startovao pobedom

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Fudbaleri Reala uspešno su počeli novu sezonu u Ligi šampiona. Real je u prvom kolu grupe C na svom "Santijago Bernabeu" savladao nemački Verder rezultatom 2:1. Golove za Madriđane postigli su Raul i Van Nistelroj, dok je strelac jedinog gola za Verder bio Sanogo. U drugoj utakmici grupe C, Olimpijakos je pred praznim tribinama stadiona "Jorgos Karaiskakis" odigrao nerešeno – 1:1 sa italijanskim Laciom.

Trener Madriđana Bernd Šuster izveo je na teren kombinovani tim, a od letošnjih pojačanja, u prvih 11 bili su samo Mecelder i Snajder.

Nakon početnog ispitivanja snaga, fudbaleri Reala došli su do rane prednosti već u 16. minutu. Van Nistelroj je sa leve strane odlično izbacio nekoliko igrača Verdera i centrirao, a na pravom mestu našao se kapiten Raul, koji glavom šalje loptu u Viseov bliži ugao za 1:0.

Ipak, Verder je izjednačio već u sledećem napadu. Reprezentativac Srbije Duško Tošić uputio je dobar centaršut sa leve strane, a Bubakar Sanogo bio je najsnalažljiviji u kaznenom prostoru i gosti iz Bremena su stigli do brzog izjednačenja.

Nemci su do brzog preokreta mogli već u 24. minutu, ali je udarac Rosenberga nakon lepog centaršuta Dijega sa desne strane Kasiljes odbranio.

U nastavku porvog dela Real je preuzeo inicijativu, a nakon nekoliko poluprilika, Iguain je u 35. minutu odlično šutirao iskosa sa desne strane, ali pored gola. Dva minuta kasnije Raul je pokušao da uzvrati asistenciju Nistelroju, ali je Mertesaker odlično intervenisao u poslenjem trenutku.

Do kraja poluvremena nije više bilo prilika, pa je taj deo igre završen rezultatom 1:1.

Prvih dvadesetak minuta drugog poluvremena proteklo je bez prilika, a Verder je u tom periodu bio, u najmanju ruku, ravnopravan rival. Dijego je u nekoliko situacija pokazao veliko majstorstvo, ali mi je u svakoj od tih akcija nedostajala završnica.

Prva velika prilika u drugom delu viđena je u 68. minutu. Vesli Snajder je sa sredine terena odlično uposlio Raula koji je sa ivice kaznenog prostora pokušao da lobuje Visea, ali preslabo.

Odmah nakon te prilike Šuster je u igru uveo i Robinja, koji je već u prvom kontaktu sa loptom pokazao svoje kvalitete. Brazilac je odličnim lob pasom prebacio odbranu Verdera, ali se u završnici loše snašao Van Nistelroj, pa je ostalo 1:1.

Madriđani su u tim trenucima pojačali pritisak, a Nistelroj je novu priliku imao u 72. minutu, kada je izašao sam ipred Visea iskosa sa leve strane, ali je njegov pokušaj ponovo zaustavio odlični golman Verdera.

Ono što je bilo očigledno, desilo se u 75. minutu. Guti je dobro proigrao Raula na ivici šesnaesterca, kapiten ekipe je samo prosledio loptu u kazneni prostor, a na pravom mestu našao se Rud van Nistelroj kome nije bilo teško da dovede svoj tim do nove prednosti.

U 77. minutu strateg Reala izvršio je i drugu izmenu – Gutija je zamenio Rojston Drente, a sedam minuta kasnije u ekipi Reala debitovao je i Arijen Roben koji je zamenio Raula.

Dva minuta pre kraja Roben je pokazao da će biti veliko pojačanje za Real. Holanđanin je sjajno proigrao sunarodnika Snajdera, koji nije želeo da bude sebičan, ali njegov pas za Robinja nije bio dovoljno precizan, pa je propuštena odlična prilika za treći gol.

Verder je do kraja pokušao udarcem Pasanena iz slobodnog udarca, ali neuspešno, pa su tri boda iz ovog meča ostala u Madridu.

Real Madrid: Kasiljas, Ramos, Kanavaro, Raul (od 84. Roben), Gago, Marselo, Guti (od 77. Drente), Van Nistelroj, Iguain (od 68. Robinjo), Mecelder, Snajder.

Verder Bremen: Vise, Pasanen, Naldo, Bauman, Vranješ, Rosenberg (od 68. Almeida), Dijego, Tošić, Sanogo, Jensen, Mertesaker.

Olimpijakos - Lacio 1:1

U senci derbija grupe C između Reala i Verdera, fudbaleri Olimpijakosa i Lacija odigrali su nerešno – 1:1. Meč je igran pred praznim tribinama stadiona "Jorgos Karaiskakis", zbog suspenzije koju je grčki klub zaradio na utakmici sa Šahtjorom prošle sezone.

U ekipi Olimpijakosa ceo meč odigrao je Predrag Đorđević, dok je Darko Kovačević priliku dobio u drugom poluvremenu.

Gosti iz Rima bolje su otvorili meč, pa su u 7. minutu mogli i do vođstva, ali je golman Olimpijakosa Nikopolidis odlično intervenisao nakon dobro izvedenog prekida Ledezme.

Atmosfera praznog stadiona očigledno je uticala na igru obe ekipe, koje u prvih 45 minuta nisu stvorile mnogo prilika, pa je taj deo igre, uz po jedan žuti karton na obe strane, završen bez golova.

Prvi gol na meču viđen je u 56. minutu. Lućano Galeti izbegao je ofsajd zamku Lacija, obišao veterana Balotu i smestio loptu u mrežu za 1:0. Nakon vodećeg gola domaćina ponovo je usledio period igre bez šansi, a u 78. minutu "nebesko plavi" su izjednačili, praktično bez igre.

Ponovo je odbrana napravila neuspešnu ofsajd zamku, a egzekutor je ovoga puta bio Lućano Zauri za 1:1. Do kraja meča obe ekipe su krenule na sve ili ništa, ali je rezultat toga bio po bod svakome pošto do kraja više nije bilo promena rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve