Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2007.

22:36

Pobeda Marseja, remi u Portu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Olimpik iz Marseja vodi na tabeli grupe A posle prvog kola u Ligi šampiona. OM je na startu pobedio Bešiktaš pred svojim navijačima 2:0, golovima Žilijena Rodrigeza u 76. i Đibrila Sisea u 92. minutu. Na stadionu Dragao Porto i Liverpul igrali su nerešeno 1:1. Domaćina je već u osmom minutu iz penala doveo u vođstvo Lućo Gonsales, a šest minuta kasnije je izjednačio Dirk Kajt.

Glavna zvezda meča u Portu bio je Rikardo Kvarežma, koji je pravio velike probleme igračima Liverpula, stvorio nekoliko sjajnih prilika za saigrače i iznudio jedan od dva kartona, koji su Džermejna Penanta poslali u svlačionicu posle 58 minuta.

Porto je odlično počeo meč, a nesigurna odbrana Benitesovog tima uz mnogo sreće preživela je prvih sedam minuta. Već u osmom Sektiui prolazi pored Hipije, Rejna ga ruši, a sa penala Gonsales donosi zasluženo vođstvo domaćinu.

Defanzivci Liverpula bolje su funkcionisali pred golom protivnika – u 14. minutu Finan je centrirao, Hipija spustio loptu, a Kajt pogodio za 1:1. Porto je nastavio da vrši pritisak, sve do 58. minuta, kada je Penant bespotrebno kasno startovao na Fusilea i dobio drugi žuti karton.

Prinuđeni na povlačenje sa igračem manje, „Crveni“ su zaigrali bolje. U tih pola sata njihova zgusnuta odbrana zaustavila je rivale, pa nije bilo ozbiljnijih prilika ni za jednu od ekipa.

Na Velodromu meč francuskog i turskog viceprvaka dugo je ličio na standardni meč Olimpika u šampionatu – pritisak ka golu gostiju, ali nesposobnost da se odbrana probije. OM nije dobio nijedan ligaški meč kod kuće ove sezone, ali je ovog puta u finišu uspeo da ostvari cilj.

U prvom poluvremenu Mamadu Nijang je bio najveća pretnja golu Hakana Arkana, ali ni on, ni Sise i Zenden nisu doneli radost domaćoj publici. Bešiktaš gotovo da nije napao tokom prvog poluvremena, a u nastavku bili su samo malo ofanzivniji. Dodatni problem za tim Ertugrula Saglama bile su dve povrede u prvom poluvremenu.

Ako se u napadu nisu isticali, Turci su bili veoma čvrsti u odbrani i pitanje je da li bi primili gol da Francuzima nije pomogla sreća – korner Samira Nasrija pogodio je stativu, lopta se odbila do Rodrigeza, koji pogađa u 76. minutu.

Bešiktaš se tada otvorio, krenuo na izjednačenje i ostavio dosta prostora u odbrani. Kazna je stigla u drugom minutu nadoknade, kada Dijata nije uspeo da zaustavi Sisea, pa je Olimpik ostvario najubedljiviji trijumf prvog dana (zajedno sa Šahtjorom).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve