Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2007.

13:25

Sponzori Sparte prete 'katancem'

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Glavni sponzori češkog fudbalskog prvoligaša Sparte zapretili su da će se povući, ako klub ne uspe da stane na put izgredima svojih fudbalera i navijača. Nezapamćena pretnja da će sponzori obustaviti priliv preko potrebnog novca došla je posle neodgovornog ponašanja fudbalera na utakmici ovog vikenda u Teplicama. Kapiten Sparte Tomaš Repka tada je posle svađe sa sudijama dobio crveni karton, a gnev iskalio tako što je fizički napao štab češke televizije.

Fudbalski klub Sparta se televiziji odmah javno izvinio, Repka takođe, uz dodatnu kaznu kluba od 5.500 evra.

Zbog vulgarnog napada na sudiju novčano je kažnjen još jedan fudbaler, ali i pomoćnik trenera Horst Sigl, koga su sudije zbog iznetih uvreda poslale na tribinu do kraja utakmice.

Kazna za Tomaša Repku je druga najveća u istoriji češkog fudbala. Strožijom kaznom u visini od 7.400 evra nedavno je kažnjen samo Pavel Horvat, takođe iz Sparte, zbog toga što je gnevnu publiku u Pragu umirivao ispruženom desnom rukom uz pozdrav "Zig Hajl".

"Do sada smo samo pasivno posmatrali, ali izgredi eskaliraju. U vezi sa poslednjim incidentima tražimo jasne korake koji će učiniti da fudbaleri promene ponašanje", potvrdio je češkim medijima potparol sportske kladionice "Fortuna" Tomaš Grombirž i potvrdio da Sparti preti otkazivanje sponzorskog ugovora.

"AXA se distancira od nesportskog ponašanja igrača Sparte", saopštio je drugi važni sponzor.

Ako fudbaleri Sparte vrlo brzo ne učine nešto po pitanju imidža uobraženih i arogantnih nasilnika obavezu da prenosi prvoligaške utakmice može da revidira i češka televizija ČT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve