Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2007.

23:07

Grupa 'D' : Milan dočekuje Benfiku

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Milana počinju akciju 'Odbrana titule' utakmicom sa najtrofejnijim portugalskim klubom, Benfikom. Pred prvi meč sezone u Ligi šampiona na San Siru trener Milana Karlo Anćeloti kaže da je činjenica da niko nikada nije osvojio dve titule u ovom takmičenju veliki izazov za njegov tim.

'Rosoneri' su sedmu titulu prvaka Evrope osvojili u maju pobedivši Liverpul u Atini. Iako su drugi tim Evrope po broju trofeja Anćeloti kaže da su svi u klubu i dalje 'gladni'.

"Na početku svake sezone Liga šampiona je najznačajniji cilj, to je posebno takmičenje i sve ćemo učiniti da ga osvojimo. Teško je to uraditi dve godine zaredom," rekao je čovek koji je kao igrač sličnu stvar uradio. Kup šampiona osvojio 1989 i 1990. godine, pobedivši u finalu upravo Benfiku.

U Milanu će morati još da rade da dođu do forme neophodne za uspeh u Ligi šampiona. Poslednje dve utakmice u Seriji A odigrali su nerešeno, oba puta bilo je 1:1. Pet bodova iz tri susreta, malo za ambicije Milana.

U Sijeni u subotu nije bilo povređenih Maldinija (koleno) i Ronalda (butni mišić), njih dvojica neće igrati ni u utorak. Pod zankom pitanja su i nastupi Alesandra Neste zbog povrede lista i Oda. Ambrozini, Inzagi i Kaka su u Sijeni odmarali a u prvom kolu LŠ će na teren.

Plejmejker Benfike i nekadašnji fudbaler Milana Rui Košta kaže da je Kaka igrač koji je zaslužio da osvoji Zlatnu loptu namenjenu najboljem.

"On je sjajan igrač i sjajan čovek," kaže Rui Košta, "Milan je najbolji tim na svetu. Veoma su čvrsti, dobro organizovani, imaju puno velikih imena, ipak, sve to ne znači da su nepobedivi."

'Nepobediva' Benfika dolazi u Milano posle dve uzastopne pobede od 3:0. 'Orlovi' od dolaska novog trenera Kamača nisu primili gol u zvaničnoj utakmici, ali u Italiju su došli oslabljeni. Povređeni su brazilski reprezentativac Luizao (koleno), David Luis (stopalo) i Mark Zoro (butni mišić), a u ekipi nema ni Petija, koji kao i golman Moreira i Pedro Mantoras, reprezentativac Angole, ima problem sa kolenom.

"Pokušaćemo da pobedimo bez obzira na sve," rekao je Kamačo.

Šahtjor Donjeck - Seltik Glazgov

U drugoj utakmici grupe 'D' Šahtjor u Donjecku dočekuje prvaka Škotske, Seltik. Trener Ukrajinaca, Rumun Mirčea Lučesku, kaže da je dobar start u Ligi šampiona imperativ, a gosti iz Glazgova spremni su da pokažu da umeju da igraju u gostima.

Šahtjor, koji je do Lige šampiona stigao eliminisavši ambiciozni Red Bul Salcburg, u ukrajinskom šampionatu 'vezao je' osam pobeda, a Lučesku se nada da je njegov tim u stanju da se približi rezultatu koji su postigli u jedinom dosadašnjem susretu sa Škotima, u oktobru 2004. godine bilo je 3:0.

"Neophodan nam je uspešan početak," kaže trener tima koji nikada nije stigao do druge faze takmičenja u LŠ, "Seltik je jači nego pre tri godine, ali i mo smo bolji nego što smo bili tada."

Čigrinski je suspendovan, traku će umesto njega nositi Hrvat Srna.

Trener gostiju Strahan ne može da računa na povređenog Preslija. Seltik u Škotskoj 'gazi', u poslednje tri ligaške utakmice postigli su po pet golova.

"Ne znam koliko će opasni biti ali sam svestan koliko opasni mogu da budu. Ako odigramo kao u Moskvi sa Spartakom, imaćemo i dobar rezultat," kaže Strahan.

Seltik je Ruse eliminisao posle izvođenja jedanaesteraca, a prošle godine su osmini finala Škoti završili takmičenje u osmini finala. Posle 180 minuta bilo je 0:0, a Kaka je u produžetku doneo pobedu kasnijem prvaku Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve