Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2007.

21:32

Osuđena dva navijača Dinama

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Dvojica navijača zagrebačkog Dinama osuđena su u austrijskom gradu Lebenu na zatvorske kazne, zbog napada na policajce juna ove godine u Kapfenbergu, posle pripremne utakamice fudbalera hrvatskog šampiona sa bečkim Rapidom, javlila je u ponedeljak austrijska novinska agencija APA.Agencija, međutim, ne navodi ime i prezime, niti starost, osuđenih huligana, ali ističe da su izgrednici proglašeni krivima za fizičke napade na čuvare reda, u kojima je povredjeno čak 39 policajaca.

Prvi navijač je dobio godinu dana zatvora, od toga tri meseca bezuslovno, dok je drugi huligan osuđen na dva meseca, odnosno uslovno na deset meseci.

Sud je kao nepobitne dokaze naveo novinske fotografije i TV-snimak, na kojima su prepoznata dva Dinamova navijača, mada su oni pred sudom izjasnili da nisu krivi.

Osim toga, obojici je doživotno zabranjen dolazak na fudbalske utakmice u Austriji.
U istom procesu na godinu dana bezuslovnog zatvora osuđen je i jedan navijač bečkog Rapida, pošto su i simpatizeri tog austrijskog klub učestvovali u napadu na policiju u Kapfenbergu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve