Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2007.

11:16

Rajevac podneo ostavku

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener fudbalskog kluba Vojvodina Milovan Rajevac podneo je ostavku na tu funkciju. Uprava novosadskih crveno-belih raspravljaće o ostavci trenera u toku popodneva. Vojvodina zauzima treće mesto na tabeli, a u subotu je ostvarila pobedu nad Mladošću iz Lučana.

Rajevac je na klupi novosadskog kluba proveo godinu dana, a sa ekipom je prošle sezone ostvario veliki uspeh, plasmanom u finale Lav kupa Srbije, a odličnim rezultatima u drugoj polusezoni izboreno je treće mesto u Meridian Superligi.

Posle uspešnog proleća ljubitelji fudbala u glavnom gradu Vojvodine očekivali su da se ekipa uključi u borbu za titulu od samog starta sezone, ali je već duel sa Partizanom u prvom kolu MSL pokazao slabosti, posebno u igri.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Novom Sadu, Rajevac nije precizirao razloge zbog kojih napušta novosadski klub, navodeći samo da "nije lako biti trener u srpskom fudbalu" i da "ponekad treba znati kada se povući".

"Bila mi je čast da 13 meseci budem trener velikog kluba kao što je Vojvodina. Ekipu ostavljam na deobi drugog mesta, posle prošlogodišnjeg istorijskog uspeha kada smo igrali finale Kupa i bili neporaženi u 14 mečeva uzastopno", kazao je Rajevac.

On je rekao da je odluka koju je doneo bila teška, ali da "veruje da je tako najbolje i za njega i za Vojvodinu", dodajući da "sada želi najpre da se odmori i da nema konkrentih ponuda za nastavak karijere".

Direktor novosadskog prvoligaša Cvetko Riđošić rekao je da je Rajevac u prethodnih godinu dana ostavio dubok trag u Vojvodini, ocenjujući da je reč o jednom od najuspešnijih trenera koje je taj klub imao.

Riđošić je naveo da će ekipu u narednom prvenstvenom meču sa Crvenom zvezdom voditi članovi stručnog štaba Lazar Grubor, Branislav Novaković i Dragan Vasić, kojima će pomagati direktor omladinskog pogona Zoran Marić, pošto jedini ima profi licencu.

Riđošić je rekao da Marić, koji je pre dolaska Rajevca bio šef stručnog štaba, nije u kombinaciji za povratak na tu funkciju, navodeći da će rukovodstvo Vojvodine u narednim danima tragati za novim trenerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve