Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.09.2007.

22:27

III poluvreme: Piksi – igrači

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Bleda partija Crvene zvezde u Čačku i gubitak još dva boda u prvenstvu, u nedelju su naterali rukovodstvo kluba, na čelu sa predsednikom Draganom Stojkovićem i sportskim menadžerom Stojanovićem, da upozori igrače na "radnom sastanku", koji je trajao oko 60 minuta pre treninga, u svlačionici na "Marakani". Piksi je bio konkretan u zahtevima. Ukazao je na brojne propuste, koji ne smeju da "krase" šampionski tim, i da redovi moraju da se zbiju pred evropski ispit u Poljskoj protiv Groclina (četvrtak 17:30).

"Igrači više, a naročito protiv Groclina, nemaju pravo na grešku. Zato, zahtevam da se Zvezda plasira u Ligu UEFA, posle eliminacije od Rendžersa u pokušaju proboja u Ligu šampiona. Rekao sam da moraju da budu jedinstveni na terenu, da uvek igraju punom snagom i da nema kockanja ugledom kluba," jasan je Dragan Stojković Piksi u razgovoru za "Novosti". "Sve smo im omogućili, njihovo je samo da pobeđuju. Verujem da ćemo krenuti napred."

Mogućnosti igrača su mnogo veće, nego što trenutno pružaju na terenu. S tim se slaže i prvi Stojkovićev saradnik, menadžer kluba Stevan Stojanović.

"Nema kalkulisanja, pogotovo u šampionatu Srbije, gde u svakom trenutku moramo da dominiramo, a ne da tek u finišu utakmice, kada je kasno, igrači dodaju gas. To ne sme da više da se ponavlja," ističe Stojanović.

"Osnovne zamerke su pristup obavezama, a upućene su i kritike na loš učinak pojedinaca, koji ne sme da se ponovi u Poljskoj. Zvezda ne može da čeka da neko "proradi"," jasan je "Dika" Stojanović.

Prilika za popravni je u četvrtak, kada šampion Srbije igra prvi meč u borbi za Ligu UEFA, u Grodžisku protiv Groclina.

"Domaćin ima čvrstu ekipu, igraju dobro defanzivu i kontranapade. Sve se vrti oko golgetera Sikore, koji je najopasniji. Respektujemo protivnika, ali Zvezda mora da prođe," naglasio je na kraju Stojanović.

U Poljsku, zbog dva žuta kartona, u sredu neće putovati Ognjen Koroman i Igor Burzanović.

"Uz dobru igru odbrane, veliki je plus sve bolja forma Salasa, koji je ponovo pokazao napredak u igri," zadovoljan je trener Milorad Kosanović učinkom Ekvadorca u Čačku. Zato bi trebalo očekivati da omaleni dribler zameni Koromana, koji je sa tri gola najbolji strelac šampiona.

Igrao je dve utakmice za reprezentaciju Ekvadora, pa je posle napornog puta po povratku u Beograd, Sekundo Kastiljo morao da se odmori protiv Borca. Standardni član crveno-belih će u četvrtak zauzeti mesto u startnoj postavi protiv Groclina. Kapiten Milovanović je zbog sudara glavama sa Petrovićem, ranije napustio utakmicu, ali se oseća bolje.

Protivnik Crvene zvezde ne blista u šampionatu Poljske. Groclin je u subotu izgubio u gostima od Krakovije (1:3), a jedini strelac za goste iz Grodžiska bio je Pječnik u 54. minutu.

Groclin je nastupio u sastavu: Prizrovski, Lazarevski, Kumbev, Minar, Telikovski, Pječnik, Muszalik (Majevski), Koziol, Lato, Sikora, Ivanovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve