Nova vest
Fudbal

Petak, 14.09.2007.

14:08

Najava 6. kola Premijer lige

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Posle dve nedelje pauze zbog utakmica kvalifikacija za EURO 2008, premijernom utakmicom šestog kola Everton – Mančester junajted nastavlja se takmičenje u Premijer ligi. Domaća ekipa posle pet odigranih mečeva zauzima treće mesto na tabeli sa deset bodova. Tim iz Liverpula ima tri pobede i po jedan poraz i remi. Gosti su startovali veoma loše. Posle dva remija na startu prvenstva usledio je poraz u gradskom derbiju, a onda su igrači Aleksa Fergusona ostvarili dve vezane pobede sa Totenhemom i Sanderlendom, obe 1:0.

Junajted je trenutno osmi sa osam bodova, a u tim se posle suspenzije vraća Kristijano Ronaldo.

Liverpul je posle četiri odigrana meča na vodećoj poziciji sa tri pobede i jednim remijem. U subotu će ekipa Rafe Beniteza gostovati Portsmutu, trenutno trinaestoplasiranoj ekipi, sa pet bodova iz pet mečeva.

U Londonu će biti odigran gradski derbi između Totenhema i Arsenala. Ekipa Martina Jola startovala je veoma loše u novom prvenstvu. Iz pet kola imaju samo četiri boda. U prva dva kola od njih su bili bolji Sanderlend i Everton, a jedinu pobedu Sparsi su izvojevali sa autsajderom Derbije. 4:0.

Arsenal je, kao i Liverpul, neporažen ove sezone. Trenutno su na drugom mestu zbog lošije gol razlike od Liverpula.

Kompletan raspored utakmica 6. kola:

Everton - Mančester junajted
Portsmut - Liverpul
Totenhem H - Arsenal
Birmingem - Bolton
Sanderlend - Reding
Vest Hem - Midlzbro
Vigan - Fulam
Čelsi - Blekburn
Mančester siti - Aston Vila (nedelja)
Derbi – Njukasl (ponedeljak)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve