Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.09.2007.

23:44

Izvinjenje zbog zvižduka himni

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abete poslao je pismo izvinjenja francuskom savezu, pošto su italijanski navijači zviždali tokom puštanja „Marseljeze“ na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zvižduci domaćih navijača bili su toliko glasni, da je bilo gotovo nemoguće čuti orkestar koji je svirao himnu Francuske. Abete se, takođe, usmeno izvinio predsedniku Fudbalskog saveza Francuske Žan-Pjeru Eskaletu.

Utakmica je završena bez golova, a selektor Francuske Remon Domenek nije vodio ekipu "trikolora", jer je bio suspendovan od Evropske fudbalske unije. Iskusni trener optužio je Italiju da je nameštala meč kvalifikacija za Olimpijske igre 2000. godine u Sidneju.

"To nije bilo lepo. Ne vidim razlog za takvo ponašanje navijača", izjavio je selektor Italije Roberto Donadoni, dodavši da su zvižduci navijača bili usmereni ka Domeneku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve