Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.08.2007.

16:44

Antonio Puerta preminuo

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Fudbaler Sevilje Antonio Puerta preminuo je u utorak, tri dana pošto se onesvestio na utakmici španske lige, javila je agencija Rojters, pozivajući se na izveštaje španskih medija. Lekari bolnice u Sevilji, gde je bio smešten od subote uveče, saopštili su da je njegovo stanje bilo kritično od trenutka prijema, zbog posledica nedovoljnog protoka kiseonika ka mozgu i zbog oštećenja organa usled dužeg prestanka rada srca.

22-godišnji fudbaler onesvestio se dok je trčao ka svom golu u 35. minutu meča Sevilje sa Hetafeom, u subotu, u prvom kolu Primere.

Saigrači su mu pritrčali, kao i medicinsko osoblje, kako bi sprečili da se uguši jezikom. On se tada osvestio i na nogama napustio teren, ali se u svalčionici ponovo onesvestio. Prevežen je u bolnicu.

Evropska fudbalska federacija odobrila je da Sevilja odloži naredne utakmice, današnja sa grčkim AEK-om u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i meč španskog prvenstva koji je ovaj klub trebalo da odigra u ponedeljak sa Osasunom. Utakmica sa AEK-om odigraće se u ponedeljak 3. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

252 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d