Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.07.2007.

20:03

ITK: Hajduk od prolaska do debakla

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Fudbaleri kulskog Hajduka nisu uspeli da se plasiraju u Kup UEFA. Kuljani su u revanšu posle produžetka poraženi od portugalskog kluba Unijao Leirija rezultatom 4:1. U regularnom toku bilo je 1:0, pošto je Brazilac Eder dao gol u 90. minutu, a prednost Portugalcima u dvomeču doneo je Leranžeiro u 97. minutu. Deset minuta kasnije Nikola Bogić je iz penala postigao gol za Kuljane, ali su golovima Senegalca Modua Sugua u 117. i ponovo Leranžeira iz penala u 120. minutu Portugalci stigli do 4:1.

U poslednjim trenucima utakmice Vasiljević je dobio crveni karton.

Leirija će se, kao jedan od 11 pobednika Intertoto kupa, priključiti klubovima u drugom kolu kvalifikacija za Kup UEFA, koje se igra u avgustu.

Hajduk je u prvom meču pobedio rezultatom 1:0.

Kuljani su na stadionu Magaljaeš Pesoa ponovili priču iz prošle sezone, kada ih je gol u poslednjem minutu produžetka koštao ispadanja od sofijskog CSKA.

I ovog puta nedostajao je samo minut da Hajduk postane prvi srpski klub koji je uspeo da se u 13 izdanja Intertoto kupa izbori za promociju u Kup UEFA. U produžetku je Hajduk opet stekao prednost zahvaljujući golu u gostima, ali su Kuljani u samom finišu primili još dva gola.

Srbiji na kraju jula ostaju još samo tri predstavnika u Evropi – Vojvodina i Bežanija igraju revanše prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA, a Crvena zvezda u sredu počinje nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve