Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.07.2007.

12:33

UEFA izbacila Partizan

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski klub Partizan izbačen je iz evropskih takmičenja za ovu sezonu, a kazna će trajati do kraja takmičarske sezone 2007/2008. Evropska fudbalska unija izbacila je beogradski klub zbog incidenata, koje su njegovi navijači napravili u Mostaru, u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA sa ekipom Zrinjskog. "Crno-beli" su kažnjeni jednogodišnjom suspenzijom, uz koju će morati da plate 50 hiljada švajcarskih franaka.

Partizan je u Mostaru pobedio Zrinjski rezultatom 6:1 i kasnije u četvrtak trebalo je da igra revanš u Beogradu.

To je najteža kazna za neki klub iz Srbije zbog ponašanja navijača. "Crno-beli" su još u doba bivše SFRJ kažnjeni u dva navrata zbog incidenata na utakmicama, pa su sa Seltikom igrali u Mostaru, a sa bukureštanskim Dinamom u Podgorici.

Protiv lisabonskog Sportinga "crno-beli" su igrali pred praznim tribinama, a ista kazna sačekala je i Crvenu zvezdu u duelu sa Bazelom.

Najtežu kaznu od klubova iz bivše SFRJ dobio je splitski Hajduk, koji je sredinom osamdesetih dobio dve godine neigranja zbog čuvenog incidenta sa petlom u meču sa Totenhemom. Dve godine u tom slučaju odnosile su se  na plasmane splitske ekipe u evro-takmičenja, pa je suspenzija potrajala znatno duže, zbog loših Hajdukovih rezultata u domaćim takmičenjima.

UEFA je u poslednjih godinu dana značajno pooštrila politiku, pa je Fejenord kažnjen zbog sličnog incidenta u Nansiju. Ove sezone iz takmičenja je izbačena poljska Legija.

Statistika govori sve - na poslednjih 36 evopskih utakmica klub je zbog navijača kažnjen 25 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

594 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve